Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2017. Június 12. 00:36, hétfő | Helyi

Gallyaz az E.ON is...

Gallyaz az E.ON is...

Ismét szabaddá teszi a vezetékeket a nagyra nőtt fák ágaitól az E.ON.

Kertszépítés, kertépítés, gereblyézés, ültetés, komposztálás, megannyi aktuális kerti munka, arra azonban kevesen gondolnak, hogy megmetsszék azoknak a fáknak az ágait, szükség szerint kivágják azokat a fákat, amelyek az adott ingatlant érintő villamos vezetékek közelében vannak.

A túl magasra nőtt, a vezetéket veszélyes távolságban megközelítő fák és ágak üzemzavart, áramkimaradást is okozhatnak, amely a lakókörnyezetnek kellemetlenséget jelent, valamint élet- és balesetveszélyt is jelentenek.

Ennek fényében, az E.ON Zrt. tájékoztatása szerint, az E.ON Dél - Dunántúli Áramhálózati Zrt. megbízásából eljáró Ágvágó Szolgáltató Kft. munkatársai 2017 júniusában DUNAÚJVÁROS területén gallyazási munkálatokat végeznek.

A villamos energiáról szóló 2007. évi LXXXVI. törvény 137. §-a és a villamosművek, valamint a termelői, magán- és közvetlen vezetékek biztonsági övezetéről szóló 2/2013. (I. 22.) NGM rendelet előírja, hogy a villamos vezeték biztonsági övezetének környezetében lévő fák, bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határát elérik.

A megbeszélt időpontban kérik, hogy adott esetben biztosítsák a szakemberek bejutását az adott ingatlan területére, ezzel is segítve munkájukat, valamint a zavartalan áramellátást.

Az áramhálózati társaság térítésmentesen végzi el a feszültségmentesítést. Érdemes még időben gondolkodni a növényeken történő beavatkozások elvégzésén, mert ha nem az ingatlantulajdonos, hanem az áramhálózati társaság kezdi meg a munkálatokat, abban az esetben nem a tulajdonosi esztétikai elképzelései vagy kertépítészeti szempontok érvényesülhetnek. Az áramhálózati társaság vagy vállalkozó kizárólag a jogszabályok által meghatározott műszaki előírások alapján, valamint az élet- és balesetveszély elhárítása és a vagyonvédelmi elvek szerint végzi a biztonsági övezet tisztántartási munkálatait.

Megközelítően 2-3 héten át végzik ezeket a munkálatokat városunkban, ahol szükséges, levágják az ágakat, és az ott keletkezett nyesedékeket 2-3 napon belül el is szállítják.

A mellékeltben csatoltam Önöknek az E.ON Zrt. által küldött tájékoztatókat is, további szíves felhasználásra!

Kérem, segítsék a lakosság tájékoztatását!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Január 23. 18:07, vasárnap | Életmód

Úttörő kutatás derítette fel a generációs kapcsolatot a dohányzás és a testzsír között

Egy úttörő kutatás generációs kapcsolatot talált a dohányzás és a testzsír között. Azoknak a nőknek, akiknek nagyapja fiatalon kezdett dohányozni, általában több a testzsírjuk

2022. Január 23. 17:10, vasárnap | Belföld

Ismét megdobálták a rendőröket az illegális migránsok – VIDEÓ

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt feljelentést tesz az illetékes ügyészségen.