Városlista
2019. szeptember 15, vasárnap - Enikő

Hírek

2017. Július 28. 08:38, péntek | Helyi

Ahol minden értük van...

Ahol minden értük van...

Immár harmadik esztendőben nyújt felejthetetlen élményt a dunaújvárosi hátrányos helyzetű gyerekeknek a Mohács Lovastábor.

Erről számolt be sajtótájékoztató Cserna Gábor polgármester és dr. Deák Mária a Dunújvárosi Tankerület vezetője.

A több mint száz kisdiák három egy-egy hetes turnusban vehetett részt a a különleges táborozáson.

Cserna Gábor polgármester hangsúlyozta, hogy városunk kisgyermekei nem csupán gyönyörű környezetben pihenhettek, játszhattak, napi ötszöri étkezést kaptak, hanem különleges programokon is részt vehettek. Ezek egyike volt, hogy megismerkedhettek a lovaglás alapjaival, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, rengeteget játszhattak, és sokat kirándultak meglátogatva a közeli mohácsi történelmi emlékhelyet és Pécsett is.

A városunk közgyűlése a hátrányos helyzetű és kimagasló eredményt elért gyermekek idei nyaralását is 5, 5 millió forinttal támogatta.

Deák Mária a Dunaújvárosi Tankerület vezetője beszámolt arról, hogy nagyon jól érezték magukat a kisdiákok, nem csupán élményekkel gazdagodtak, hanem a lovak körüli tevékenységgel ízelítőt kaptak a felelős gondoskodásból, és ismereteiket gazdagíthatták a kirándulások alkalmával. A táborozók közül nagyon sokan városunk segítségével járhatott először életében állatkertben a pécsi kirándulás során.

Az egyik kísérő pedagógus az alábbiakban összegezte a tábori élményeket: " A gyermekek úgy érezték, hogy itt mindenki szereti őket, mindenki kedves velük, ez a tábor értük van."

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 05. 21:14, csütörtök | Helyi

EURÓPAI MOBILITÁSI HÉT

A szervezők várjuk a mielőbbi jelentkezéseket: e-mailben kornyved@pmh.dunanet.hu címre a jelentkezési lapon.

2019. Szeptember 05. 20:15, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés, olykor kampány mellékízzel

A 2019. 09.05.-én tartott közgyűlés a ciklus utolsó testületi ülése, amely 30 témát tárgyalt, köztük nagy és kisebb fontosságúakat egyaránt, időnként kampány üzemmódban.

2019. Szeptember 03. 18:28, kedd | Helyi

Rendkívüli közgyűlés 29 napirendi ponttal

Rendkívüli közgyűlést hívott össze 2019.09.05.-re Cserna Gábor polgármester. Városfejlesztési esedékes döntések, megyei rendezési terv kifogásolása és képviselői megbízás megszüntetése is téma lesz.

2019. Szeptember 01. 00:09, vasárnap | Helyi

Cimborákat várnak a Cimborák

Kezdődik a tanév, s jönnek a könyvtári napok is.