Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 17. 18:40, vasárnap | Helyi

Fiatalok innovatív versenye Rudasban

Fiatalok innovatív versenye Rudasban

Közel 90 diák 20 csapatban mérte össze tudását a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában megrendezett Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyének (KEVIN) dunaújvárosi döntőjén.

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) pályaorientációs programja keretében megrendezett versenyt a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium „Road to szelfibot” nevű csapata nyerte meg egy olyan nemzetközileg elismert szervezet megalapításának ötletével, mely ingyenesen biztosítana kapcsolatot külföldi gimnazisták között online és személyes úton egyaránt.

A BGE az EFOP-3.4.4-16-2017-00013 felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében megvalósuló pályaorientációs programjában tavaly ősszel meghirdetett versenyre több mint 100 csapat jelentkezett szerte az országból. A megmérettetés online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg és prezentációt készítettek a résztvevők. A továbbjutott csapatok nagy száma miatt két döntőre (február 1-jén Kecskeméten és 16-án Dunaújvárosban) kerül sor.

A DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumában megrendezett második döntőt a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium „Road to szelfibot” nevű csapata nyerte meg egy olyan nemzetközileg elismert szervezet megalapításának ötletével, mely ingyenesen biztosítana kapcsolatot külföldi gimnazisták között online és személyes úton egyaránt.

Második helyen a Pannonhalmi Bencés Gimnázium BKNBT Team nevű csapata végzett egy közösségi költségvetés kezelő alkalmazás ötletével, míg a harmadik helyet a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma Pénznyelők nevű csapata iskolai víztisztítók beszerzéséről szóló ötletével szerezte meg.

A versenyre 3 olyan ötlettel kellett érkezniük a csapatoknak, amelyek az őket érintő valós problémákra kerestek hatékony megoldásokat. A legtöbb ötlet/probléma az iskolájukkal, környezetükkel és a közösségükkel volt kapcsolatos. Sport streaming szolgáltató alapítása, pályaválasztási segédlet és sportszakkörök létrehozása is szerepelt a hozott ötletek sorában.

A Rudas tornatermében közel 90 diák 20 csapatban egy kreatív ötletgyáron, egy Hackathon jellegű innovációs versenyen vett részt és dolgozta ki egyik hozott ötletét. A jelenlévők új üzleti gondolkodásmóddal ismerkedhettek meg és beleáshatták magukat a business model canvas - üzleti tervek világába, illetve a pitch előadásmódban is kipróbálhatták prezentációs készségeiket. A megmérettetés célja az volt, hogy minél inkább felszínre hozzák a fiatalok kreativitását. A versenyen a diákok felkészülését és munkáját szakmailag elismert mentorok segítették.

Az első helyezett csapat a bluetooth-os hangszórók mellett egy élménynapot is nyert, melynek keretében ellátogathatnak a Prezihez és a BGE-re. A második helyezett csapat tagjai powerbankokat, bögréket, a harmadik helyezzetek pedig selfie botokat és kulacsokat vihettek haza.

Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja a verseny kapcsán elmondta: "Dunaújváros a Duna-hídjával élő kapcsolatot teremt az Alföld és a Dunántúl között. A Kevin pályaorientációs verseny hasonlóképp képez hidat a kreatív, innovatív fiatal tehetséges középiskolások és a BGE között, amely meghatározó szereplője a hazai gazdasági felsőoktatásnak."

A Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziumának és Kollégiumának vezetője, Szemenyei István kiemelte: „Megtisztelő számunkra, hogy a Kevin verseny egyik döntőjének házigazdái lehetünk. Az ilyen rendezvények rendkívül fontosak a diákok számára, hiszen a barátkozásnak, az egymástól való tanulásnak és a kreatív vetélkedésnek is kiváló terepet nyújtanak. Öröm együtt látni ennyi tehetséges, vállalkozó szemléletű fiatalt. Köszönet a BGE menedzsmentjének és a rendkívül lelkes szervező csapatnak.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.