Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2019. November 29. 04:20, péntek | Helyi

Petőfi-csak környezettudatosan

Petőfi-csak környezettudatosan

A Petőfi alsó tagozatos kisdiákjaink az idei évben újabb nagy lépést tesznek a környezetvédelem, a fenntarthatóság, az ÖKO-tudatos személetmód kialakításának érdekében

2019. dec. 3-án (kedden) 11:40 órakor iskolánk aulájában ünnepélyes keretek között nyitják meg azt a meseillusztrációkat tartalmazó rajzkiállításukat , melyet a szelektív hulladékgyűjtésről és a pet palackokról szóló előzetesen kiosztott történek ihlettek és az 1-6. évfolyamos diákjaink tehetségét tükrözik.

Ez a kiállítás ad méltó keretet a szelektív hulladékgyűjtők, illetve a PET-palackprés átadásának, melyet az alsós diákönkormányzat jóvoltából osztanak ki.

Ettől kezdve külön gyűjtik a papírt, a kupakokat, a műanyagot és természetesen a kommunális hulladékot. A falra szerelhető palackprés pedig lehetővé teszi a minél kisebb helyigény kialakítását. Apró lépésekkel, de szeretnénk egy olyan korosztályt kinevelni, akik fontosnak érzik és tesznek is élhetőbb világunkért.

Programsorozatunk következő állomásai:
- dec. 13. Luca napja, mikor újrahasznosított tejes dobozokba Lucabúzát ültetünk;
- dec. 19. Cserebere program osztályszinten, ahol a cél olyan játékok kicserélése, újrahasznosítása, ami már az egyik gyermeknek nem kell, de mások lehet, hogy szívesen játszanának vele

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 14. 21:55, kedd | Helyi

Jól jártunk a mozi új üzemeltetőjével? Nézzük a jegyárakat.

Hamarosan újra nyit a mozi, s ez nagyon jó dolog. Még akkor is, ha számtalan botrány kisérte az üzemeltető kiválasztását. De az is érdekes, hogy más építette fel és más avatja fel. De most nem erről lesz szó.

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.