Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2019. November 29. 04:20, péntek | Helyi

Petőfi-csak környezettudatosan

Petőfi-csak környezettudatosan

A Petőfi alsó tagozatos kisdiákjaink az idei évben újabb nagy lépést tesznek a környezetvédelem, a fenntarthatóság, az ÖKO-tudatos személetmód kialakításának érdekében

2019. dec. 3-án (kedden) 11:40 órakor iskolánk aulájában ünnepélyes keretek között nyitják meg azt a meseillusztrációkat tartalmazó rajzkiállításukat , melyet a szelektív hulladékgyűjtésről és a pet palackokról szóló előzetesen kiosztott történek ihlettek és az 1-6. évfolyamos diákjaink tehetségét tükrözik.

Ez a kiállítás ad méltó keretet a szelektív hulladékgyűjtők, illetve a PET-palackprés átadásának, melyet az alsós diákönkormányzat jóvoltából osztanak ki.

Ettől kezdve külön gyűjtik a papírt, a kupakokat, a műanyagot és természetesen a kommunális hulladékot. A falra szerelhető palackprés pedig lehetővé teszi a minél kisebb helyigény kialakítását. Apró lépésekkel, de szeretnénk egy olyan korosztályt kinevelni, akik fontosnak érzik és tesznek is élhetőbb világunkért.

Programsorozatunk következő állomásai:
- dec. 13. Luca napja, mikor újrahasznosított tejes dobozokba Lucabúzát ültetünk;
- dec. 19. Cserebere program osztályszinten, ahol a cél olyan játékok kicserélése, újrahasznosítása, ami már az egyik gyermeknek nem kell, de mások lehet, hogy szívesen játszanának vele

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 08:57, kedd | Helyi

Csötörés, útzár, eltérített buszjárat

Csőtürés a Bocskai István utcában. Az autóbuszok is kerülőt tesznek

2019. December 02. 20:49, hétfő | Helyi

Advent a Főtemplomban

Hozzád emelem az én lelkemet, Uram: December 1-jén megkezdődött a dunaújvárosi római katolikus templomokban is az advent (azaz Úrjövet) időszaka.

2019. December 02. 20:44, hétfő | Helyi

5000 forint jön nyugdíjra

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése korábbi döntése szerint, karácsonykor is is 5 ezer forint szociális támogatást nyújt azoknak a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező nyugdíjasoknak.

2019. November 29. 04:25, péntek | Helyi

Így lesz gyerekjáték a gyereknevelés!

Milyen alapszabályokat érdemes lefektetni otthon? Szülőként sok olyan helyzettel találkozhat az ember, amikor elbizonytalanodik, hogy mi lenne a legjobb a csöppsége számára.