Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2020. Január 30. 22:21, csütörtök | Helyi

Időseket csaptak be

Időseket csaptak be

Egy külön bűnözői réteg foglalkozik az idős emberek kifosztásával, meglopásával, becsapásával. A rendőrség példás gyorsasággal fülelt le egy ilyen társaságot,akiknek feltehetően több ilyen bűncselekmény van a rovásukon.

Időskorú hölgyet keresett fel dunaújvárosi lakásán 2020. január 27-én reggel egy ismeretlen férfi azzal, hogy a vízműtől érkezett, mert túlfogyasztás van a lépcsőházban és neki ellenőriznie kell azt, majd a lakásában a nyugdíjas szelvényeket kérte ellenőrzésre. A sértett a kamrába bement, majd egy befőttes üvegből - ahol két és félmillió forintot is tartott - kivette a kért papírokat, majd átadta. Az elkövető ekkor a hölgytől egy pohár vizet kért, majd ezt kihasználva a férfi az üvegből a készpénzt elvette, a nénitől elköszönt és kiment a lakásból. A 80 éves néni a szelvényeket akarta visszatenni a helyére, amikor látta, hogy a pénz hiányzik az üvegből.

A nyomozás eddigi adatai szerint a lépcsőházba az ismeretlen férfi társával ment be, majd amíg egyikük a lakásban volt, addig társa a lépcsőházban figyelt. A nyomozók a gyors adatgyűjtésnek és a térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően azonosították az elkövetőket.

A 49 éves C. Istvánt valamint az 52 éves S. Jánost még aznap dunaújvárosi lakhelyükön a rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki kifosztás bűntett elkövetése miatt. Őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2020. január 30-án elrendelt. A nyomozás során azt is sikerült megállapítani, hogy a két férfi korábbi hasonló vagyon elleni bűncselekményekkel is kapcsolatba hozható.

Suszter Tamás Duaújváros Rendőrkapitánya sajtótájékoztatón mutatta be a nyomozást végzőket, s elmondta, hogy a legfontosabb feladatuknak tartják az idős korúak védelmét, s éppen ezért rendőreink minden ilyen esetet kiemelten kezelnek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 09:19, szerda | Helyi

Ingyen a múzeumba

Az Intercisa Múzeum nyitva tart 2020.03.01., vasárnap 14:00-18:00 óra között, díjtalan múzeumlátogatási alkalmat biztosítunk.

2020. Február 15. 13:33, szombat | Helyi

Aláírták a 2020-as bérmegállapodást a DUNAFERR-nél

Felfüggesztett elbocsátások megszületett bérmegállapodás.

2020. Február 13. 16:29, csütörtök | Helyi

Közgyűlés: Van költségvetés, sportolói díjak

Sportolók kitüntetése és támogatása, van elfogadott költségvetésünk, megszűnhet az Északi városrész megosztottsága, Juharos étterem hogyan tovább. két cégvezető cseréje, szünidei gyermekétkeztetés idén.

2020. Február 11. 12:53, kedd | Helyi

Csütörtökön 9 órától közgyűlés

A csütörtöki közgyűlés fő témája a város idei költségvetésének megvitatása és elfogadása lesz. A 41 tervezett téma közül 8 a megyei kormányhivatal olyan kifogásaira reagál, amelyek két évtizedig nem okoztak gondot. Szerepel a terv