Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 15. 10:01, vasárnap | Helyi

Hétfőtől távoktatás az iskolákban

Hétfőtől távoktatás az iskolákban

Nincs iskola, de oktatás lesz hétfőtől. Információink szerint a helyi iskolák már a hétvégén kidolgozzák ennek módját, a pedagógusok egymást segítik online-tananyagokkal, igyekeznek alkalmazkodni a rendkívüli helyzethez.

A rendkívüli intézkedések egyike, hogy hétfőtől a diákok nem mehetnek be az iskolába, de ez nem tanítási szünet, a tanítás folytatódik. Új oktatási munkarend lép életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Ez nem iskolai szünet, tanítani és tanulni kell, és nagyon fontos, hogy a gyerekek ténylegesen otthon maradjanak és tanuljanak - hívta fel a figyelmet Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

A tanároknak folytatni kell az oktatást, de digitális eszközökkel. Ez új módszertanokat is igényel. Azt kérem mindenkitől: segítsen abban, hogy a lehető legtöbbet, legjobbat tudjuk kihozni a gyerekek, a tanulók érdekében ebből az új helyzetből - fogalmazott az államtitkár. Maruzsa Zoltán közlése szerint az intézményvezetők mellett csak azoknak a pedagógusoknak kell bejárniuk munkahelyükre, akik nem tudnak otthonról, digitális eszközökkel kapcsolatot tartani a tanulókkal.

Ha kell kiscsoportos gyermekmegőrzést is tudnak biztosítani. Ugyanakkor jobb lenne, ha a gyermekek otthon maradnának. A gyermekétkeztetést az azt igénylőknek biztosíthatják az önkormányzatok, de fontos, hogy nem használhatják tömegesen a gyerekek az iskolai étkezőket.

Jelezte: a kollégiumokat nem zárják be, de az az életszerű, hogy a lakók már nem térnek vissza a hétvégét követően az intézményekbe; akiknél ez nem megoldható, azok elhelyezést kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.