Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Június 15. 23:17, hétfő | Helyi

Segítség az elesetteknek

Segítség az elesetteknek

A krízishelyzetre reagálva, folyamatos segélycsomag gyűjtést és osztást kezdeményezett a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat melyhez csatlakozott számos civil összefogás.

A cél a szervezetek közös látókörében lévő, már felmért, átmenetileg segítségre szoruló személyek és családok összehangolt támogatása a sajnálatos módon kialakult válsághelyzetben.

Az első havi sikeres csomagosztás után májusban folytatják a megkezdett akciót. Mivel a források is bővültek kicsit, ezért a kedvezményezettek köre 260 családra nőtt.
Az összefogásban az említett szervezetek, önerőből, saját infrastruktúrájukat felhasználva és személyi állományukat is mozgósítva, szervezik - a kormány által elrendelt szabályok és rendeletek betartása mellett - a lehetőségeikhez mérten, a szállítási, raktározási feladatokat, az adomány beszerzést, gyűjtést és ezen termékek humanitárius céllal való kiosztását.
A kezdeményezéshez támogatóként folyamatosan lehet csatlakozni. A szervezők minden ezt a célt szolgáló és felhasználható felajánlást, örömmel fogadnak és továbbítanak az érintett helyi lakosok, családok részére.
A segélycsomag program kezdeményezője a Dunaújvárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat.
A havi költségvetés nagyságrendileg 1 millió forint.
Májusi csomag kb 3500-4000 HUF értékű volt,
A szervezők kérik, hogy aki tud, csatlakozzon az adományozókhoz. A szervezetek bíznak benne és reménykednek, hogy a sajnálatos helyzetben szükséges és alaptermékekből álló, minimális segélycsomag osztás, hónapról hónapra folytatódik, az erre rászorulók részére.
A kezdeményezéshez támogatóként folyamatosan lehet csatlakozni. A szervezők minden ezt a célt szolgáló és felhasználható felajánlást, örömmel fogadnak és továbbítanak az érintett helyi lakosok, családok részére.

Címkék: összefogás, roma, segély

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 06:59, hétfő | Helyi

HALÁLOS KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESET TÖRTÉNT DUNAÚJVÁROSBAN

Egy személygépkocsi oszlopnak csapódott, majd kettészakadt.

2021. Augusztus 05. 09:10, csütörtök | Helyi

BÓDULT ÁLLAPOTBAN VEZETETT

A dunaújvárosi rendőrök befejezték a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt egy 31 éves nővel szemben indult eljárás vizsgálatát.

2021. Augusztus 02. 15:18, hétfő | Helyi

OKF: folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.