Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2020. Június 18. 06:53, csütörtök | Helyi

Egy hónap múlva nyithat a mozi

Egy hónap múlva nyithat a mozi

A tervek szerint jövő hónap közepén hivatalosan is megnyithatja kapuit a Dózsa mozi, azaz a Kultik Dunaújváros Dózsa Mozicentrum.

A nagyteremben azonban még javában csavarozzák a székeket, szerelik a vásznat, az új hangtechnikát, festenek, átalakítanak, így még csak tervben van a nyitás.
Pintér Tamás polgármestert Mezei Zsolt alpolgármester és Szabó Zsolt alpolgármester is elkísérte a hivatalos sajtóbejárásra, amelynek „házi gazdája” Szabó Krisztián ügyvezető volt a Kultik Kft. képviseletében. A bejárás résztvevői meggyőződhettek arról, hogy még van bőven tennivaló a jövő hónapi nyitásig.

Szabó Krisztián mintegy 100 millió forintban határozta meg az Apolló Kft. által elvégzett beruházásokat: székek, hangtechnika, vetítéstechnika, burkolatok javítása. Ezt a koncesszió szerint a városnak hagyják, ha lejár a négyéves szerződésük, s nem üzemeltetnék tovább. Mindemellett koncessziós díjat is fizetnek. Nem lesznek egyszerű helyzetben, ha mindezeket vissza szeretnék keresni.

Egyik bevételi forrásuk lesz a jegyárak, amelyek várhatóan 1500-1600 forint körül lesznek, de lesz lehetőség klubtagságival 250 forintos kedvezményre is. Büfé-szolgáltatás is a hagyományoknak megfelelő. Különböző szolgáltatásokkal készülnek, de ezeket majd a nyitáskor hozzák nyilvánosságra.
Rákérdeztünk arra is, hogy a korábban a szociálisan rászorulók ingyen mehettek a moziba, Pintér Tamás polgármester megerősítette, hogy ez nem fog változni, de nem tudta megmondani, hogy az ingyenesség körülbelül mennyi embert érint. Elmondta, hogy ez majd az igények felmérését követően válik nyilvánvalóvá.
Jó hír a régi mozi rajongóinak, hogy tovább foglalkoztatják Kutas Sándort, aki hosszú évtizedek óta már a mozi alkalmazottja. A Kultik ügyvezetője együttműködési hajlandóságát fejezte ki arról is, hogy folytatják a korábbi közösségi szolgáltatásokat, mint például az idősek otthonába a filmvetítést.
Maga a mozi felújítása 635 millió forintba került, amelyet pályázati pénzből valósított meg a korábbi városvezetés.
Kicsit eklektikus egyelőre a képe az épületnek. Ez abból adódott, hogy a műemlék jellege miatt meg kellett tartani jónéhány elemet. Így a régi jegypénz, a beltéri furnér ajtók, a több helyen befoltozott régi járólapok is védelem alatt állnak.

Címkék: mozi, nyitás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 20. 06:59, hétfő | Helyi

HALÁLOS KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI BALESET TÖRTÉNT DUNAÚJVÁROSBAN

Egy személygépkocsi oszlopnak csapódott, majd kettészakadt.

2021. Augusztus 05. 09:10, csütörtök | Helyi

BÓDULT ÁLLAPOTBAN VEZETETT

A dunaújvárosi rendőrök befejezték a bódult állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt egy 31 éves nővel szemben indult eljárás vizsgálatát.

2021. Augusztus 02. 15:18, hétfő | Helyi

OKF: folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén

Folytatódik a szúnyoggyérítés a Duna mentén - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.