Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2020. Június 18. 06:53, csütörtök | Helyi

Egy hónap múlva nyithat a mozi

Egy hónap múlva nyithat a mozi

A tervek szerint jövő hónap közepén hivatalosan is megnyithatja kapuit a Dózsa mozi, azaz a Kultik Dunaújváros Dózsa Mozicentrum.

A nagyteremben azonban még javában csavarozzák a székeket, szerelik a vásznat, az új hangtechnikát, festenek, átalakítanak, így még csak tervben van a nyitás.
Pintér Tamás polgármestert Mezei Zsolt alpolgármester és Szabó Zsolt alpolgármester is elkísérte a hivatalos sajtóbejárásra, amelynek „házi gazdája” Szabó Krisztián ügyvezető volt a Kultik Kft. képviseletében. A bejárás résztvevői meggyőződhettek arról, hogy még van bőven tennivaló a jövő hónapi nyitásig.

Szabó Krisztián mintegy 100 millió forintban határozta meg az Apolló Kft. által elvégzett beruházásokat: székek, hangtechnika, vetítéstechnika, burkolatok javítása. Ezt a koncesszió szerint a városnak hagyják, ha lejár a négyéves szerződésük, s nem üzemeltetnék tovább. Mindemellett koncessziós díjat is fizetnek. Nem lesznek egyszerű helyzetben, ha mindezeket vissza szeretnék keresni.

Egyik bevételi forrásuk lesz a jegyárak, amelyek várhatóan 1500-1600 forint körül lesznek, de lesz lehetőség klubtagságival 250 forintos kedvezményre is. Büfé-szolgáltatás is a hagyományoknak megfelelő. Különböző szolgáltatásokkal készülnek, de ezeket majd a nyitáskor hozzák nyilvánosságra.
Rákérdeztünk arra is, hogy a korábban a szociálisan rászorulók ingyen mehettek a moziba, Pintér Tamás polgármester megerősítette, hogy ez nem fog változni, de nem tudta megmondani, hogy az ingyenesség körülbelül mennyi embert érint. Elmondta, hogy ez majd az igények felmérését követően válik nyilvánvalóvá.
Jó hír a régi mozi rajongóinak, hogy tovább foglalkoztatják Kutas Sándort, aki hosszú évtizedek óta már a mozi alkalmazottja. A Kultik ügyvezetője együttműködési hajlandóságát fejezte ki arról is, hogy folytatják a korábbi közösségi szolgáltatásokat, mint például az idősek otthonába a filmvetítést.
Maga a mozi felújítása 635 millió forintba került, amelyet pályázati pénzből valósított meg a korábbi városvezetés.
Kicsit eklektikus egyelőre a képe az épületnek. Ez abból adódott, hogy a műemlék jellege miatt meg kellett tartani jónéhány elemet. Így a régi jegypénz, a beltéri furnér ajtók, a több helyen befoltozott régi járólapok is védelem alatt állnak.

Címkék: mozi, nyitás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 21:12, péntek | Helyi

Kitüntetett tisztviselők

A polgármesteri hivatal dolgozói közül díjat vehetett át a köztisztviselők napján: Virág Éva, Tóth Péter Pál kapta az elismerést.

2020. Július 03. 19:36, péntek | Helyi

Érmet kaptak az ünnepen

A tegnapi Semmelweis ünnepségen, sor került a Pantaleon emlékérem átadásra, előléptetésekre, igazgatói dicséretekre és kiváló dolgozók méltatására.

2020. Július 01. 17:23, szerda | Helyi

Díjazott szakdolgozat

2020. június 30-án a Műszaki Intézet ünnepélyes értekezleti ülésének keretében került átadásra Mórocza Árpád hallgató részére az Fejér Megyei Mérnökökért Alapítvány szakdolgozat díja.

2020. Július 01. 17:18, szerda | Helyi

Migránsokat fogtak városunknál

A dunaújvárosi rendőrök három, magukat afgán állampolgárnak valló személyt fogtak el.