Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Március 12. 15:08, vasárnap | Belföld
Forrás: police.hu

25 milliót zsákmányolt a banda – egyikük családjától loptak - VIDEÓVAL

25 milliót zsákmányolt a banda – egyikük családjától loptak - VIDEÓVAL

A rendőrök a bejelentéstől számítva 24 órán belül elfogtak 6 személyt, akik közül 5 főt őrizetbe vettek.

A Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya március 10-én eljárást indított lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A siófoki nyomozók és a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai március 11-én elfogtak egy 22 éves kaposvári lakost, aki több alkalommal is nagyobb mennyiségű készpénzt tulajdonított el szülei pusztaszemesi otthonának garázsából.

A fiatalember az év elején megismerkedett több olyan személlyel is, akik beszélgetéseik alkalmával tudomást szereztek arról, hogy nagyobb mennyiségű készpénz van a férfi családjának otthonában. Ezen információk birtokban a „barátok” segítettek neki albérletet keresni, valamint felbujtóként és tettestársként a későbbiekben támogatták a bűncselekmény elkövetésében.

Az eljárás során felmerült információk alapján a 22 éves M. Ferenc kaposvári lakos társait a nyomozók rövid időn belül azonosították. A 22 éves, gerdei P. Mercédeszt, a 22 éves, bábonymegyeri P. Albertet, továbbá három pusztaszemesi lakost, a 18 éves V. Patrikot, a 44 éves V. Csabát és a 41 éves Sz. Tamás Róbertet otthonaikban a rendőrök elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, valamint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságra.
A nyomozók a kaposvári, gedrei, pusztaszemesi lakosokat lopás bűntett, a bábonymegyeri lakost bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak közül a rendőrök 5 főt őrizetbe vettek és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuknak indítványozására. P. Albert az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

A kihallgatások alkalmával a nyomozók megállapították, hogy az ellopott, közel 25 millió forintból a gyanúsítottak lakásrészletet fizettek be, személygépjárművet vásároltak. Több alkalommal is a napi szükségleteikhez fontos eszközöket, ételt, italt is vásároltak, továbbá szobákat béreltek egy panzióban, valamint egy nővel anyagi ellenszolgáltatás ellenében szexuális kapcsolatot létesítettek.

A házkutatások során az ellopott készpénz egy részét megtalálták a nyomozók és több olyan tárgyat is lefoglaltak, amelyeket a gyanúsítottak a pénzből vásároltak.

Címkék: lopás, rendőrség, tolvaj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során