Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2011. Január 08. 08:04, szombat | Helyi

3-0, döntőben az Acélbikák!

3-0, döntőben az Acélbikák!

Nagy csatában ismét győzni tudott a MOL Liga elődöntőjében a Dab.Docler jégkorong csapata a Miskolci Jegesmedvék ellen, és így 3-0-ás összesítéssel a döntőbe jutott.

A negyeddöntőben a Volán farmcsapatát intézték el az Acélbikák 3-0-s összesítéssel. Az elődöntőben a Miskolc ellen is sikerült az első két összecsapást sikerrel befejezni, így péntek este mér a döntőbe kerülés volt a tét a dunaújvárosi csapat számára. Ennek tudatában kezdték a találkozót az újvárosi játékosok, már az első percekben megpróbálták döntésre vinni a dolgot. Az első harmadban jól is alakult minden, ugyanis néhány kimaradt lehetőség után a 9. percben Metcalfe révén sikerült megszerezni a vezetést. A folytatásban is támadásban maradtak a hazai piros-fehérek, és a 16. percben Kiss Ákos révén sikerült megduplázni az előnyt. (2-0)

A folytatásban azonban megismétlődött a párharc második, miskolci mérkőzésének a forgatókönyve. Kimaradt Dab. lehetőségek után büntettek a Jegesmedvék, először Waddel lőtt a kapuba, majd Derton az egyenlítő találatot is megszerezte. A második harmad hidegzuhany volt a hazai szurkolók számára, pedig a jégcsarnokban némi meleg jobban ráfért volna a közönségre. Szerencsére a harmadik harmad elején volt minek örülni, Kiss Ákos második találatával ismét az Acélbikáknál volt az előny. A légiósok vezette Miskolc azonban még ezek után sem adta fel, és Dubek ismét döntetlenre hozta az eredményt. (3-3)

A végén óriási harc dúlt a pályán, egyik gárda sem akarta a döntést büntetőkre bízni. A közönségtől is hajtott dunaújvárosi játékosok végül MacSweyn révén újabb gólt tudtak elérni, így bejutottak a MOL Liga döntőjébe. Az ellenfél a Csíkszereda-Vasas párharc győztese lesz.

Dab.Docler – Miskolci JJSE 4-3 (2-0, 0-2, 2-1)
Dab.Docler: Lindström, Hegyi (1), Pozsgai, Metcalfe 1 (1), MacSweyn 1 (3), Magosi (1), Varga, Martinka, Kiss Á. 2 (1), Galanisz, Papp V., Tőkési, Lencsés, Azari, Pavuk, Virág, Kiss D., Jonkl, Szilassy (1), Papp Cs. Vezetőedző: J. P. MacCallum.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.