Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. November 29. 23:16, csütörtök | Helyi

48 óra alatt elfogták a rablót és a tippadót is (Dunaújváros, Fejér megye)

48 óra alatt elfogták a rablót és a tippadót is (Dunaújváros, Fejér megye)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói két napon belül beazonosították, majd elfogták azt a 18 éves mezőszilasi férfit, akit egy 2012. november 26-án történt dunaújvárosi rablással gyanúsítanak.

48 óra leforgása alatt a dunaújvárosi rendőrök a rablás tippadóját is kézre kerítették. Mindkét gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.
A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Ügyeletére 2012. november 26-án déli tizenkettő óra előtt néhány perccel tett bejelentést egy hölgy arról, hogy Dunaújváros, Kőris utcában található kisboltban rablás történt.

Mint azt később az üzletben dolgozó eladó elmondta, egy alacsony, átlagos testalkatú férfi ment be az üzletbe, arcát eltakarva, egy késsel a kezében. Majd arra szólította fel, hogy a nála lévő szatyorba pakolja bele a kasszában lévő pénzt. Miután ez megtörtént, elmenekült.

A dunaújvárosi rendőrök forró nyomon indultak az elkövető felkutatására. A gyors és széleskörű adatgyűjtésnek, valamint tanúkutatásnak, illetve a sértett által adott jó személyleírásnak köszönhetően a bűncselekményt követő 48 órán belül, azaz 2012. november 28-án délelőtt sikerült elfogni a rablással gyanúsítható személyt.

A 18 éves mezőszilasi férfinál elfogásakor a rendőrök házkutatást tartottak, ahol lefoglalták azt a kabátot, amit az elkövetéskor viselt. Ezen kívül elfogásakor nadrágjából előkerült egy kábítószergyanús anyaggal szennyezett simító záras zacskó, amit szintén lefoglaltak.

A fiatalember elfogását követően, rövid időn belül kiderült, a rablás tippadója, és a bűncselekmény során a figyelő funkciót betöltő személy, egy 19 éves dunaújvárosi férfi. A bilincs így az ő kezén is csattant még 2012. november 28-án.

A dunaújvárosi nyomozók mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetése miatt. A fiatalabbikat, mint elkövető, míg a 19 éves férfit bűnsegédi minőségben.

Ugyan a 18 éves férfi büntetlen előéletű, de vele szemben a nyáron pártfogói felügyelet elrendelésére került sor kábítószerrel való visszaélés miatt. A most tőle lefoglalt zacskó tekintetében ismét ugyanezen bűncselekmény miatt szintén nyomoz vele szemben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, így a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

A 19 éves férfi büntetett előéletű, és jelenleg is folyamatban van vele szemben több büntetőeljárás lopás, illetve garázdaság elkövetése miatt különböző eljárási szakokban. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság így őt is bűnügyi őrizetbe vette, és vele szemben is kezdeményezik az előzetes letartóztatatást.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.