Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2011. November 24. 06:30, csütörtök | Belföld
Forrás: mno.hu

600 milliárdos teher kerül le az ország válláról

600 milliárdos teher kerül le az ország válláról

Nagyjából 600 milliárd forinttal mérséklődik e-hónap végére az államadósság mértéke októberhez képest.

Ennek oka, hogy November végén Magyarország elkezdi visszafizetni a 2008-ban, a nemzetközi pénzintézetektől felvett hitelt: az első részletet az Európai Unió felé kell rendeznie az országnak.

Mivel a forint gyengülése az év elejétől mostanáig, – csaknem 800 milliárd forinttal – megemelte a mutatót, ezért a csökkenés kevésbé lesz látványos – írja a Magyar Nemzet. A lap megjegyzi, az árfolyamhatás miatt mára gyakorlatilag alig látszik a magán-nyugdíjpénztári vagyonból megvalósított adósságcsökkentés.

Nagymértékben képes befolyásolni az államadósság év végi mértékét az, hogy mennyit képes ledolgozni ebből a hátrányból a magyar valuta. Ha marad a jelenlegi szinten az árfolyam, az nagyjából három százalékponttal rontani fogja a GDP-arányos államadósság tervezett mértékét – mondta egy, a Magyar Nemzet által megkérdezett közgazdász.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 24. 18:44, kedd | Belföld

Sűrű ködre figyelmeztetnek

A tartós, sűrű köd veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

2020. November 24. 18:05, kedd | Belföld

Csütörtökön zárul a KSH népszámlálási kérdőívtesztje

November 26-án, csütörtökön zárul a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által indított, a jövő évi nép- és lakásszámlálás kérdőívének szakmai előkészítését támogató online kérdőívteszt.

2020. November 24. 17:05, kedd | Belföld

Már több mint tízezren kérték az ingyenes internetet a szolgáltatóktól

Már több mint tízezer lakossági előfizető kérte az ingyenes internethozzáférést az arra jogosultak közül - közölték a szolgáltatók az MTI érdeklődésére.

2020. November 24. 16:08, kedd | Belföld

Csatornába esett egy kislány Sarkadon

A közel két méter mély vízben félig elmerült, mire a testvére meg tudta fogni őt és tartotta, hogy ne merüljön el egészen. Egy rendőr perceken belül odaért hozzájuk és kimentette a kislányt.