Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Február 18. 16:10, szerda | Helyi

MIért nincs még bérmegállapodás?

MIért nincs még bérmegállapodás?

Csúszik a Dunaferrnél a kollektív szerződés módosítása.

Közleményben tudatta a Dunaferr ISD Zrt. cégvezetője és a Dunaferr Társaságcsoport közösen, hogy a 66. kollektív szerződés módosításának a megegyezési időpontját a bér- és szociális megállapodás tárgyalásainak határidejét illetően február 15-ről 28-ra módosították.

Az infodunaujvaros.hu annak járt utána, hogy mi az időpont változásának oka. Kérdésünkre Mucsi Zoltán a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetségének elnöke válaszolt.


Mucsi Zoltán elöljáróban arról adott tájékoztatást, hogy a bértárgyalásokkal párhuzamosan Evgeny Tankhilevich úr a Dunaferr Társaságcsoport gazdasági helyzetét alapul véve az Igazgatóság tagjaival is folyamatosan egyeztetés folytat. Ennek oka, hogy a munkáltató kifejezett kérésére a DTKSZ aláírására jogosult szakszervezetek elfogadták a bértárgyalás február 15-i határidejének 2015. február 28-ra történő módosítását.


A tárgyalások folyamatosak, azonban nem sikerült közös álláspontot kialakítani a tárgyaló felek között, hogy egy vagy több évre kössenek-e bérmegállapodást. Nincs megegyezés továbbá arról sem, hogy a bérfejlesztés milyen %-os mértékben emelkedjen.


A Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség a tárgyalások során kiemelten fontos szerepet szán a foglalkoztatás biztonságának megteremtésére, amelynek alapfeltétele a II. sz. kohó teljes körű felújítása, a meleghengerművi és kokszolói beruházások soron kívüli folytatása. Alapvető kötelezettségüknek tartják továbbá, hogy a munkavállalók reálkeresetét értékállóra stabilizálják.


A tárgyalásokról elmondható, hogy békés, korrekt hangulatú eseménysorozat, ahol a tárgyaló felek a különböző álláspontjaikat higgadtan meg tudják tárgyalni.
A bértárgyalást a mai napon is folytatták, azonban a cégvezető úr váratlan elfoglaltsága miatt kénytelenek voltak megszakítani azt. A megszakított tárgyalást a holnapi nappal folytatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.