Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Október 28. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

A Balatoni Bringakör több mint fele már megújult

A Balatoni Bringakör több mint fele már megújult

A 205 kilométer hosszú Balatoni Bringakör több mint fele már megújult, ősztől 114 kilométeren korszerűbb úton lehet kerékpározni a Balaton körül - ismerteti a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A Balatoni Bringakör komplex fejlesztése 2019 áprilisában kezdődött a NIF beruházásában.

A NIF hangsúlyozza: az elmúlt években jelentősen megnövekedett a kerékpározást, mint aktív turisztikai formát választók száma, ezért kiemelt jelentőségűek a kerékpáros fejlesztések.

A közleményben ismertetik: befejeződtek a Balaton déli partjának középső és keleti részét érintő munkálatok. A Zamárdi-Balatonlelle közötti, 28,9 kilométer hosszú szakaszt a STRABAG Általános Építő Kft., a Colas Út Zrt. és a Reaszfalt Kft. kivitelezte nettó 956 millió forintért.

A Siófok-Balatonakarattya közötti, 28,9 kilométeres szakaszon a kivitelezési munkákat a STRABAG Általános Építő Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. végezte nettó 825 millió forintért.

Az északi parton a Tihany-Alsóörs-Balatonkenese közötti, 29,6 kilométeres szakasz fejlesztését a STRABAG Általános Építő Kft., a Hazai Építőgép Társulás Zrt. és az ALPOK TERRA Kft. végezte nettó 1,6 milliárd forint értékben.

Legutóbb, ősszel a Balatonakarattya-Balatonfűzfő közötti szakaszt adták át.

A Balatoni Bringakör komplex fejlesztése 14 balatoni települést érintett. A beruházások összértéke meghaladta a bruttó 5 milliárd forintot, ennek mintegy felét az unió finanszírozta -ismertetik a közleményben.

Fotó: Wikipedia

Címkék: balaton, bringakör

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.