Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Április 19. 07:11, csütörtök | Belföld
Forrás: OrintPress

A boldogság megvédheti szívünket

A boldogság megvédheti szívünket

Amerikai szakértők szerint a boldogság védelmet jelenthet a szívproblémák ellen, ugyanis a boldog, optimista emberek kisebb eséllyel kapnak stroke-ot. 200 tanulmány elemzésével állapították meg a kutatók - írja a BBC.

A Harvard Egyetem kutatói olyan klinikai kísérletek adatbázisait tanulmányozták át, melyek a pszichológiai értelemben vett, valamint a kardiovaszkuláris egészséget vizsgálták.

Ez megmutatta, hogy az olyan faktorok, mint az optimizmus, az élettel való megelégedettség és a boldogság összefüggésbe hozható a szív- és érrendszeri betegségek kisebb előfordulásával, a személy életkorától, gazdasági-társadalmi státuszától, dohányzási szokásaitól vagy testsúlyától függetlenül. A betegségek kialakulásának kockázata az optimisták körében 50 százalékkal alacsonyabb volt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.