Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Április 06. 23:23, péntek | Helyi
Forrás: Vass Ádám - InfoDunaújváros

A bozótvágó kés nála volt... - Az elfogás videofelvételével

A bozótvágó kés nála volt... - Az elfogás videofelvételével

Négy halott, három sebesült és rengeteg kérdés... Autóval mentünk, már Kulcs határában rendőrök fogadtak, intettek mehetünk tovább, tavaszi üdeillatú a falu. Rácsodálkozunk, nyílnak az orgonák.

A Hegyalja utat keressük. Készségesen igazítanak útba a buszmegállónál, nem hallottak semmit, rázzák a fejüket, illetve hallották, hogy mészárlás van, de nem tudnak semmi többet, mondják a megszólítottak. Két férfi beszélget az elágazásnál.

Az eligazítás után könnyen odatalálunk. Ha akarnánk sem téveszthetnénk el, sárgamellényes rendőrökkel van tele minden. Megállítják a járókelőket, szomszédokat, kérdezgetik őket, hogy ki, mit tud. Nekünk nem mondanak semmit, csak, hogy bűncselekmény történt, s keresik az elkövetőtt. A jráókelők el is fáradnak bele, vagy az újságírók vagy a rémület, mire én is megszólítom a szomszédot, már bújik vissza a háza falai mögé.

Szép, hatalmas házuk van H-éknak. Rendezett minden, persze csak messziről látszódik, minden körbevéve, rendőr és újságíró minden négyzetcentiméteren.

Ácsorgok... próbálok megtudni valamit. Addigra már minden televan városi legendával. Van benne nyílpuska, meg szamuráj kard, meg kés, aztán szamuráj kard nyílpuskával. Mindenki mást mond, mást tud, a rendőrök hallgatnak, majd jön az illetékes mondják, várjunk.

Közben telefonokat kapok. Kulcs határában igazoltatnak minden autót, megnézik a csomagtartókat, hisz az elkövető nincs meg.

Kollegáim hívnak fel, hogy életükben annyi rendőrautót nem láttak, mint, ami éppen Kulcs felé halad, tele kommandóssal...Senki nincs már otthon. A fiú bujkál, a család többi tagja vagy kórházban vagy holtan.

Közben helikopter zaja hallatszik, ott köröz a levegőben. Figyelnek minden mozgást. Mi várunk....

Értetlenül áll mindenki az eset előtt. Gondolnánk, ez is olyan, ami mindig csak mással történhet meg, velünk vagy a környezetünkben élőkkel nem. Kulcson is sokan érezhettek így, főleg, mivel a családot mindenki kedvesnek, barátságosnak ismerte.

Mi zajlik le egy 23 éves fiatal férfi fejében akkor, amikor bozótvágó késsel megtámadja családját és végezni akar a hozzátartozóival? Kora délelőtt H. Csanád, kulcsi otthonában, végzett nagyszüleivel, édesapjával és bátyjával. Édesanyját, nővérét és annak barátját szerencsérenem sikerült megölnie, őket súlyos sérülésekkel szállították korházba. Mire a rendőrök megérkeztek, a tettes már elmenekült, az utcát lezárták, a keresés megindult. Helikopterrel, több száz rendőrrel, kommandóssal, nyomkereső kutyával indult meg a hajtóvadászat.

Szólnak, hogy jön a szóvivő, hogy elmondja, amit el lehet, itt még csak körözésről van szó. Garamvölgyi László, az Országos Rendőrfőkapitányság szóvivője mutatja az elkövető fényképét, paramétereit,elmondja milyen ruhában lehet és mindent, ami hasznos lehet. A rendőrség szerintvélhetően családi tragédia történt, de a déli órákban még nem tudták megmondani, mi motiválhatta az elkövetőt. A rendőrség gyors reagálásának köszönhetően szoros gyűrűt vontak a helyszín köré a Terrorelhárító Központ emberei, az ő feladatuk volt a gyanúsított megtalálása és előállítása, a kihallgatás viszont már az illetékes rendőröké. A sebesülteket ekkor még nem tudták kikérdezni, így pontos információik sem voltak arról, hogyan is történt az eset, a helyszínelés is folyamatban volt.

Tízpercenként odajött a szóvivő úr a rendőrségi szalaghoz, hogy ismertesse az új fejleményeket. Ilyenkor tolongás, kamerák bakapcs, mobilok elő, fényképező kattan, kérdések mindenfelől. "Mi volt az elkövető indoka?" "Hogy vannak a sérültek?" "Mekkora területen folyik a keresés?" Ezek nagyrészére vagy nem tudott válaszolni, vagy nem válaszolhatott senki. Annyit viszont elmondtak, mindent megtesznek, hogy megállítsák a tettest. Bízunk benne, hogy nem tart majd sokáig. Két tájékoztatás között beszélgetünk a kollégákkal, próbáljuk megérteni mit és miért csinálhatott, decsak találgathatunk.

Végül a profi intézkedés és arendőri szervek együttműködéseeredményeképpen közel másfél órával az eset után elfogták a tettest, aki nem tanúsított ellenállást.A helyszín közelében rejtőzködött egy meredek, nehezen megközelíthető terepen. A gyilkos fegyver, a bozótvágókés is nála volt. Garamvölgyi összetépi a gyanúsított képét, amit pár perccel korábban mutatott nekünk a körözés ideje alatt.

"Erre már nincs szükség... elkaptuk" mondta. Páran fellélegeznek, mások izgalomba jönnek a hír hallatán és záporoznak tovább a kérdések, amikre még nem kaphatunk választ, amíg a kihallgatásnak vége nincs. Lassan elindulnak a rendőrök és kommandósok is a ház elől, mi is elkezdünk szétszéledni.

Hazafelé buszre ültem, természetesen ott is ez volt a téma. Kérdő mondatokban beszélgetnek az emberek, senki nem tud biztosat, csak annyit, hogy tönkrement egy család élete.Tízesével hagyják el a falut a szirénázó rendőrök.A család tagjaiotthonülős, nyugalmat szerető emberek voltak, akik kedvesen bántak a szomszédokkal és barátokkal. Akik ismerték őket nem tudnak magyarázatot adni a délelőtt történtekre. Talán még az elkövető sem. Rácsodálkozom, nyílnak az orgonák. Úgy tűnik, nem változott semmi, pedig messze nem így van.

A három súlyos sérült családtagot a dunaújvárosi, a fehérvári és egy pesti kórházba szállították, róluk egyenlőre nincs információnk, amint megtudunk valamit a tragédiáról, azonnal beszámolunk róla itt, az infodunaujvaros.hu-n.

ÍGY fogták el a tettest - video A TERRORELHÁRÍTÁSI CSOPORT FELVÉTELÉVEL

vassá

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.