Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Február 16. 23:07, vasárnap | Helyi sport

A Brassó örülhetett

A Brassó örülhetett

Hiába játszott jól, s vezetett az még első harmadban, a másodikban rövid idő alatt négy alkalommal is kapitulált csapatunk, mely végül 5-3-as vereséget szenvedett a Brassó otthonában.

A jövő héten lehet javítani, legközelebb épp mai vetélytársunk ellen.
ASC Corona Brasov – Dab.Docler 5-3 (1-2, 4-0, 0-1)
Dab.Docler: Kiss T., Gröschl, Nagy R. 1, Szappanos 1 (1), Ladányi, Kiss Á. (1), Hruby, Huba, Azari, Léránt, Szabados, Lindgren, Hüffner (1), Somogyi (1), Pavuk, Contois 1 (1), Papp V., Sevela (kapus). Vezetőedző: Stephan Lundh.
A Brassó otthonában korcsolyázott ma este jégre csapatunk. A hazaiaknak létfontosságú volt a győzelem megszerzése, hiszen jelenleg ők vannak a legrosszabb helyzetben a rájátszásért küzdő együttesek közül, vagyis igen nehéz meccs várt a tartalékos összeállításban felálló Acélbikákra. Már csak azért is, mert a Csíkszeredán szerepelt csapatból Jabornik is kidőlt, vagyis még tovább fogyatkoztak a mai meccsre Acélbikáink.


Akik ennek ellenére is jól kezdték a találkozót, hiszen rögtön az első percekben kivédekeztek egy hazai emberelőnyt, majd a nyolcadik percben a vezetést is megszerezték Nagy Richárd révén (0-1). Nem sokat kellett várni a második DAB-találatra sem, ugyanis a 13. percben Szappanos már kétgólosra növelte a mieink előnyét, miután Somogyi remek passzából talált be Polc ketrecébe (0-2). Nem nyugodhattunk azonban meg, mert az életükért küzdő házigazdák a 16. percben Piszarenko emberelőnyös találatával minimálisra csökkentették hátrányukat, de így is az Acélbikák vonulhattak vezetéssel az első szünetre (1-2).
Amilyen jól kezdődött az első harmad, olyan rosszul a második, ugyanis hiába játszhatott emberfórban, mégis gólt kapott a Lundh-csapat a 21. percben, míg négy minutummal később mindössze kilenc másodperc alatt duplázni tudott a Brassó, így ekkor már 4-2-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Stephan Lundh kapuscserével próbálta javítani a helyzetet, ám Sevela sem bírta sokáig, mert a 33. percben már az ötödik góljuknak örülhettek a vendéglátók, s ekkor bizony már eldőlni látszott a meccs (5-2).


A harmadik húsz perc túl sok izgalmat nem hozott, mivel a házigazdák biztosan őrizték előnyüket, így hiába próbálkozott a felzárkózással együttesünk, egészen a meccs hajrájáig nem változott az eredmény. Az 56. percben Conotis góljával azért sikerült szépíteni, így hiába nyert meg végül két harmadot is a Lundh-csapat, végül mégis a Brassó örülhetett az 5-3-as győzelemnek.

Folytatás a jövő héten, mikor újra az erdélyi csapatokkal játszanak Acélbikáink: csütörtökön a Brassó, míg vasárnap a HSC Csíkszereda gárdáját látják vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára