Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2020. Január 07. 19:28, kedd | PR

A csarnok bérlés buktatói, mire figyeljünk oda?

A csarnok bérlés buktatói, mire figyeljünk oda?

Telephely választásnál és raktárbérletnél egy fokkal egyszerűbb kérdésnek tűnik a csarnok bérlés, de számos olyan pont van, ahol a költségek el tudnak szaladni. Számba vettük a legfontosabbakat.

Ahány ingatlan, annyiféle módon történik az üzemeltetési díj kalkulációja. A költségek volumene és összetétele ipari ingatlanonként változik, ezért alapos és körültekintő mérlegelést igényelhet a kiadó csarnokok megfelelő kiválasztása.

Alapkérdés a lokáció, valamint, hogy a bérelni kívánt ingatlan jellege megfelel-e az ott folytatandó tevékenységnek. Szerencsére az ipari parkok, raktárbázisok és logisztikai központok általában többféle, telephelynek is megfelelő ingatlant kínálnak. Ugyanakkor a csarnokok speciális jellege miatt vannak további tényezők, amiket figyelembe kell venni.

Belmagasság

Csarnokok esetében az egyik kulcsfontosságú kérdés, hogy mérlegelni kell a tárolandó áru maximális tárolási magasságát, ami nem feltétlen indokolja egy nagy belmagasságú kiadó raktár igénybevételét. Lehet, hogy egy alacsonyabb belmagasságú raktár is megfelel a célra. Ugyanez vonatkozik a rakodóhely méretének kiválasztására, ahol szintén felesleges négyzetméterek bérlésével nyomhatjuk meg a bérleti díjat.

Energiafelhasználás

Egy elavult ingatlan bérlése még alacsonyabb bérleti díj mellett is költségesebb lehet a nap végén, mint egy modern raktárbázis igénybevétele az energiafelhasználás mértéke miatt. Ez különösen igaz az olyan nagy energiafelhasználással operáló létesítményeknél, mint például a gyártósorok vagy hűtőházak. Érdemes hát a bérelni kívánt ingatlanok energiatanúsítványát összehasonlítva meghozni a döntést.Meghibásodások
Az üzemeltetési díjak általában magukban foglalják a rendeltetésszerű használatból, illetve az ingatlan állagának általános amortizációjából fakadó javítások költségének díját, ám sok helyen, elsősorban a régi, rosszabb állapotban lévő bérlemények esetében igen körültekintően előre kell tisztázni, hogy ez pontosan mit is takar.

Biztosítási díj

A bérelt ingatlanoknál az üzemeltetési költség csak igen ritkán tartalmazza a biztosítási díjat, és ha tartalmazza is, az korlátozódik az ingatlanban bekövetkezett káreseményekre. Az ott végzett tevékenységhez köthetően, például gépekben vagy nyersanyagokban keletkezett károkra külön biztosítást kell kötni, ami a tevékenységtől függően igen költséges is lehet, ám nem elkerülhető.

Egyéb költségek

A csarnok bérléssel kapcsolatban felmerülhetnek további költségek, mint például kötelezően fizetendő irodabérlet, a telephely őrzésének és takarításának költségei. Ezekkel kapcsolatban szintén érdemes előre tájékozódni és pontos részletezést kérni, mert előfordulhat olyan helyzet is, hogy fizetünk egy igénybe nem vett szolgáltatásért. Ez minden esetben alku alapját tudja képezni. Ha nem, akkor érdemes olyan ingatlant keresni, ahol olyan tételek díjazása nem lett beépítve a bérleti és üzemeltetési díjba, amire nincs szükségünk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 09. 15:40, kedd | PR

Így készülj diákmunkával a diploma utáni munkába állásra

Megváltozott a világ körülöttünk és sokkal fontosabb lett, hogy már a felsőoktatási tanulmányok alatt tudatosan készülj a majdani munkába állásodra. Ebben segíthet a diákmunka, de nem mindegy hogyan és miben.

2021. Február 09. 12:41, kedd | PR

Gyakori kérdések és válaszok az autópálya-matricákról

Az autópálya-matricákkal kapcsolatban számtalan kérdés merülhet fel. Összeszedtük ezek közül a leggyakoribbakat, és megmutatjuk, hogy tud ezekre választ kapni, vagy hová kell fordulni speciális esetben.

2021. Január 26. 16:51, kedd | PR

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat.