Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Február 11. 23:19, csütörtök | Helyi
Forrás: Fekete Györgyi

A CSOK-ra is készül a Ferrobeton

A CSOK-ra is készül a Ferrobeton

Nagyon sokan tudják, hogy bármennyire is a „mi vállalatunk” a Ferrobeton Zrt, mégis határainkon belül is több üzemmel, telephellyel rendelkezik, sőt a világ egyik meghatározó - három tőzsdén is jegyzett- cégrendszerének tagja.

- Új az embléma és logó. Mit jelent a változás? – fordulok Vass Zoltán vezérigazgatóhoz.
- A Ferrobeton az elmúlt több mint fél évszázad során társaságunk számos megújulási és átalakulási folyamaton ment keresztül az aktuális igényeknek megfelelően. A korábbi emblémánk is már több mint negyedszázados, ráfért a formai megújulás, egyrészt a vizuális kultúra változása miatt másrészt, hogy jobban kifejezze a tartalmi megújulásunkat is.
- Most is van változás?
- 2008-tól a FERROBETON Zrt. a CRH csoport tagja. Az Ír központú CRH 34 országban működik, mintegy 90.000 főt alkalmazva. Vállalatcsoportunk négy országban – Magyarországon, Szlovákiában, Romániában, és Ukrajnában –, 7 telephelyen rendelkezik gyártókapacitással és Szerbiában kereskedelmi képviselettel. Január elsejétől a CRH új szervezeti és szerkezeti struktúrát vezetett be, s egy nagyobb szervezeti egység, egy klaszter tagjai, vezetői lettünk. Ez a belső struktúra-váltás további lehetőséget jelent számunkra, amelyet az alap-anyagbeszerzés és az értékesítés területén tudunk
érvényesíteni.
- A cégrendszerről beszéltünk, de a Ferrobetonnál hányan dolgoznak?
- A hazai telephelyekkel együtt több mint 400 munkavállalónk van.
- Nem sokkal megválasztását követően azt nyilatkozta, hogy azt szeretné, ha a Ferrobeton nevéhez semmilyen botrány nem tapadnak. Ennek már öt éve, s úgy tűnik, sikerült megvalósítania…
- Nem volt könnyű öt évünk, hiszen az építőipar legnehezebb időszakát nekünk sem volt könnyű túlélnünk, ehhez esetenként összevonásokra, visszavonulásokra is szükségünk volt az új piacok felkutatása mellett. De úgy látjuk, hogy az idő minket igazolt.
- A Ferrobeton nevével találkozunk az autópályák és ipari csarnokok és plázák, konferenciaközpontok építésénél.
- Valóban a magasépítési terület, ipari, kereskedelmi és kommunális létesítményein keresztül az infrastrukturális beruházások út-, vasút, mély és vízépítési ágazatainak megrendeléseire is dolgozunk. Örülünk neki, hogy a mi termékeink megjelennek a hazai sztrádaépítéseknél, most például a forgalmi
sávokat elválasztó elemeket gyártunk az M3-as számára. De szerepünk van a hazai vasútfejlesztésben is. Terveink szerint ezek az infrastrukturális beruházások a kapacitásaink egyharmadát tennék ki, a másik harmad az ipari, kereskedelmi és kommunális létesítményeké lenne. S reméljük, hogy a CSOK hatására felélénkül a haza házépítési program, s ebben ismét elnyeri méltó helyét a vasbetonszerkezet, s a lakásépítésben is meghatározó szerepet tölthetünk be.
- Mi volt a gond?
- Sokáig a vasbetonszerkezetet a panellal azonosították, s negatív érzetek kapcsolódtak hozzá, pedig az alapozásnál és a födémelemeknél nehezen található biztonságosabb, könnyebben használható, s kedvezőbb árú alapanyag a vasbetonszerkezetnél. Úgy gondolom, hogy akik építkezésbe fognak, majd mindezeket figyelembe veszik. Mi pedig nagyon nagy örömmel gyártunk, gyártanánk többet a lakosságnak is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.