Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Március 16. 08:06, szerda | Helyi

A DK számon fog kérni

A DK számon fog kérni

Demokratikus Koalíció Dunaújváros közleményében megdöbbentőnek tartja Cserna Gábor polgármester március 15.-ei beszédét, mellyel e magyarság számára szent ünnepet használt fel politikai célzatú uszításra.

A közlemény szerint: Az elképesztően demagóg aktuálpolitikai vádbeszéd – mely feltehetően az ország számos pontján érdemi változtatás nélkül elhangozhatott – az Európai Unió közös értékeivel kapcsolatosan elhangzott szégyenletes megnyilvánulás, már csak azért is felháborító a valódi demokraták számára, mert valójában a soha nem látott prosperitás lehetőségét köszönheti hazánk a szidalmazott értékeknek.

Emlékeztetnénk Dunaújváros polgármesterét arra is, hogy a dunaújvárosi közvilágítás terén sem tudta volna a közösség vagyonát érdemtelenül és értelmetlenül elherdálni, ha nincs a közös értékeken nyugvó Európai Unió! Ugyanakkor a fideszes pártközpont beszédíróinak abban igaza van abban, hogy a forradalmi 12 pont sok szempontból ma is érvényes.

Mi is, ma is kívánjuk a sajtó szabadságát, a felelős minisztériumokat Budapesten, törvény előtti egyenlőséget, közös teherviselést, vagy akár az úrbéri viszonyok megszüntetését. Ezen értékekről, nem beszélve az alapvető emberi jogokról és /Dunaújváros esetében kiemelten/ az élethez való jogról, melyek a polgármester által képviselt párt és képviselői lábbal tipornak, úgy véljük, a polgármesternek kellene először elgondolkodnia. Ezt számon is fogjuk rajta kérni!

Besztercei Zsolt alelnök

Mezei Zsolt elnök

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.