Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 08. 21:11, csütörtök | Helyi sport
Forrás: mti.hu, fotó: dakar.hu

A dunaújvárosi Szalay 2019-ben ott lesz az utolsó dél-amerikai Dakar-ralin

A dunaújvárosi Szalay 2019-ben ott lesz az utolsó dél-amerikai Dakar-ralin

Szalay Balázs és navigátora, Bunkoczi László is elindul a valószínűleg utolsó dél-amerikai Dakar-ralin, amelyet 2019. január 6. és 17. között rendeznek meg Peruban.

A dunaújvárosi születésű, és a városhoz valamint Rácalmáshoz ezer szállal kötődő terepraliversenyző ezt azon a csütörtök esti rendezvényen jelentette be, amelyet az Opel Magyarország és az Opel Dakar Team 15 éves együttműködésének ünneplése alkalmából tartottak.
Szalay Balázs (képünkön) felidézte: először 1996-ban kereste meg a céget azzal a céllal, hogy támogassa versenyzését, de az együttműködés csak 2004-től kezdődött meg közöttük. Kapcsolatukat végig kiegyensúlyozottnak nevezte, ahogy fogalmazott, még a 2008-2009-es nehéz éveket is átvészelték. Hozzátette: éppen 2004-től kíséri navigátorként Bunkoczi László, aki szerencsét hozott neki, hiszen 2018 kivételével mindig befutottak a Dakar céljába.
Bakai Gergely, az Opel Magyarország vezérigazgatója is megemlékezett az elmúlt közös másfél évtizedről, majd hozzátettem, hogy további közös terveik vannak Szalayékkal.
Németh Ottó csapatfőnök azt hangsúlyozta, hogy az Opel Dakar Team versenyzői 36 országban fordultak meg, miközben kivívták a nemzetközi versenytársak tiszteletét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.