Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Május 23. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A Facebook is követi az EP-választást

A Facebook is követi az EP-választást

A jelek szerint a Facebook bevezeti az európai parlamenti választásokra is a 'Szavazok' gombot - értesültünk Lévai Richárd közösségi média szakértőtől. Tervek szerint egy dedikált gomb lesz a mobiltelefonon, amin a szavazás után jelezhető a részvétel.

Megjelenésében egy dedikált gomb lesz a mobiltelefonon, amit a szavazás után megnyomva a Facebook ismerősök értesülnek a szavazás tényéről anélkül, hogy látható lenne, hogy a felhasználó kire adta le voksát.

2012-ben, Barack Obama újraválasztásakor 9 millióan nyomták meg e gombot Amerikában. Egy tanulmány azt mutatta ki, hogy a 2010-es amerikai időközi választáson 340.000 emberrel több ment el szavazni annak hatására, hogy látták, az ismerőseik megnyomták a 'Szavazok' gombot.

Legutóbb az indiai választáson 4 millió ember kattintott, és a Facebook elmondása szerint világszerte a különböző helyi szavazásokon idén akár 400 millió ember teheti, hogy jelzi ismerőseinek szavazáson való részvételének tényét.

A hazai parlamenti választásokon is tapasztaltuk, hogy az emberek különböző módon jelezték, hogy voltak szavazni - mondta el Lévai Richárd. Volt aki Facebook posztot írt, és a számos Facebook- és Foursquare bejelentkezés mellett Instagram fotókkal is találkozhattunk.

Úgy tűnik, a választóknak fontos, hogy tudassák az ismerőseikkel, hogy szavaznak, ráadásul a jelek szerint ennek befolyásoló ereje is van, így a Facebook lépése teljesen indokolt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).