Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Február 20. 05:12, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A fel nem ajánlott 1%-okat is a civil szervezetek kapják meg

A fel nem ajánlott 1%-okat is a civil szervezetek kapják meg

Az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság közleményében azt írja, hogy a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) által tett kezdeményezés – miszerint a fel nem ajánlott SZJA 1%-ok is a civil szervezethez jussanak el – már megvalósult a gyakorlatban, hiszen az Országgyűlés már tavaly évvégén elfogadta az ezzel kapcsolatos jogszabályi módosításokat.

Az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság A Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) által tett kezdeményezésről a tozsdeforum.hu oldalról értesült. VGYKE javasolja a törvényalkotó számára, hogy az adózói rendelkezéssel nem érintett, de a civil szervezetek számára potenciálisan elérhető SZJA 1%-ok a civil szervezetekhez jussanak el. Az egyesület felvetése már okafogyott, hiszen az Országgyűlés 2013-ban elfogadta azt a törvénymódosítást, amely alapján 2015. évtől a kizárólag civil szervezeteket támogató Nemzeti Együttműködési Alapba (NEA) kerül a fel nem ajánlott SZJA 1%-oknak megfelelő összeg. Így a NEA egyszerűsített pályázatain keresztül az SZJA 1%-okért folytatott versenyből egyébként kiszoruló, hátrányos célcsoportokat segítő civil szervezetek – a VGYKE javaslatánál – jóval szélesebb köre számára válik elérhetővé ez a forrás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.