Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Január 09. 17:40, szerda | Helyi sport
Forrás: fotó: keziszovetseg.hu

A fiatal kézilabdázó, Koronczai Petra az elitben

A fiatal kézilabdázó, Koronczai Petra az elitben

A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly indította be az úgynevezett elitprogramját. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 2003-as születésű játékosa, Koronczai Petra is tagja lett az elitnek.

Hogy mi is az elitprogram, arról Imre Vilmostól, a DKKA sportigazgatójától kértünk tájékoztatást.

- A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly döntött úgy, hogy elindítja ezt az utánpótlá-nevelést célzó programját. A lényeg, hogy mind a lányoknál, mind a fiúknál tizenöt-tizenöt olyan tehetséget választanak ki, akikről úgy gondolják, néhány év múlva a felnőtt válogatott tagjai lehetnek. A program posztokra képez, a célja az, hogy a különböző posztokra hosszú távra neveljenek játékosokat a felnőtt válogatott számára. A program egyébként a franciáknál már jól bevált, hiszen a nőknél világbajnoki ezüstérmesek, a férfiaknál pedig ők a világbajnokok.

Tavaly, amikor a program elindításáról döntöttek a szakemberek,Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója azt hangsúlyozta, újszerű az a kezdeményezés, hogy a kiemelkedően tehetséges sportolókat külön menedzselje a szövetség. – A sportolókat különböző klubokban, különbözőképpen készítik fel, nemzeti színekben pedig az MKSZ versenyezteti őket a serdülő, az ifjúsági és a junior válogatottakban. Fontos, hogy a most kiemelt 15-15 fiút és lányt kézen fogjuk és elkísérjük őket, a junior kor végéig, és ez által lehetőség szerint a felnőtt válogatottság kapujáig. Külön képzést, tanácsokat kapnak a gyerekek a szakágvezetők, Gyurka János és Hajdu János vezetésével.

A DKKA tehetsége, a serdülő Európa-bajnok Koronczai Petra ma délután írta alá a Kiskohász étterem különtermében azt a szerződést, ami alapján ő is tagja lett az elitprogramnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.