Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Január 09. 17:40, szerda | Helyi sport
Forrás: fotó: keziszovetseg.hu

A fiatal kézilabdázó, Koronczai Petra az elitben

A fiatal kézilabdázó, Koronczai Petra az elitben

A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly indította be az úgynevezett elitprogramját. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 2003-as születésű játékosa, Koronczai Petra is tagja lett az elitnek.

Hogy mi is az elitprogram, arról Imre Vilmostól, a DKKA sportigazgatójától kértünk tájékoztatást.

- A Magyar Kézilabda Szövetség tavaly döntött úgy, hogy elindítja ezt az utánpótlá-nevelést célzó programját. A lényeg, hogy mind a lányoknál, mind a fiúknál tizenöt-tizenöt olyan tehetséget választanak ki, akikről úgy gondolják, néhány év múlva a felnőtt válogatott tagjai lehetnek. A program posztokra képez, a célja az, hogy a különböző posztokra hosszú távra neveljenek játékosokat a felnőtt válogatott számára. A program egyébként a franciáknál már jól bevált, hiszen a nőknél világbajnoki ezüstérmesek, a férfiaknál pedig ők a világbajnokok.

Tavaly, amikor a program elindításáról döntöttek a szakemberek,Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója azt hangsúlyozta, újszerű az a kezdeményezés, hogy a kiemelkedően tehetséges sportolókat külön menedzselje a szövetség. – A sportolókat különböző klubokban, különbözőképpen készítik fel, nemzeti színekben pedig az MKSZ versenyezteti őket a serdülő, az ifjúsági és a junior válogatottakban. Fontos, hogy a most kiemelt 15-15 fiút és lányt kézen fogjuk és elkísérjük őket, a junior kor végéig, és ez által lehetőség szerint a felnőtt válogatottság kapujáig. Külön képzést, tanácsokat kapnak a gyerekek a szakágvezetők, Gyurka János és Hajdu János vezetésével.

A DKKA tehetsége, a serdülő Európa-bajnok Koronczai Petra ma délután írta alá a Kiskohász étterem különtermében azt a szerződést, ami alapján ő is tagja lett az elitprogramnak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 11:39, csütörtök | Helyi sport

A Csallóközi Nagydíjon birkóztak

A Dunaferr SE birkózó-szakosztálya a Csallóközi Nagydíj meghívásos - több korosztályos - nemzetközi versenyen vett részt Szlovákiában a közelmúltban.

2019. Június 12. 14:59, szerda | Helyi sport

Silló Arnold újra Dunaújvárosban

A következő szezonban ismét a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát erősíti Silló Arnold, aki Debrecenből tér vissza.

2019. Június 07. 09:08, péntek | Helyi sport

VIII. Akarat Ereje Foci Kupa - Felnőtté válva

„Felnőtté Válva!”. Idén ez lesz a szlogenje a VIII. Akarat Ereje Kupának. Az a rendezvény, ami annak idején Szatmári Ádámnak és családjának volt hivatott segíteni.

2019. Június 07. 08:43, péntek | Helyi sport

Kanadai kapus az Acélbikáknál

A 24 éves kanadai Garret Hughson lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapusa a 2019/2020-as szezonban.