Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Szeptember 23. 00:09, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A Fidesz jelöltje győzött Baján

A Fidesz jelöltje győzött Baján

A Fidesz jelöltje, Kovács Csaba nyerte Baján a 3-as számú önkormányzati választókerületben vasárnap tartott időközi választást – közölte vasárnap a helyi választási iroda. Polgármestert választottak Nemespátrón és Mikosszéplakon is.

A szavazatok összeszámolása azért húzódott el, mert az egyik szavazókörben többször újraszámolták a voksokat.

Az időközi választást azért kellett tartani, mert az egyéni választókerületben megválasztott Bálint Tünde, a Fidesz-frakció vezetője 2013 májusában meghalt.

Fidesz: a választók nem kérnek a bukott baloldalból

A Fidesz szerint a bajai választás eredménye egyértelmű üzenet a baloldalnak: az emberek nem kérnek azokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot. A Fidesz sajtóirodája vasárnap este a bajai időközi önkormányzatiképviselő-választás után közleményben tudatta: Kovács Csaba, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást, az ellene és Zsigó Róbert fideszes polgármester ellen indított „aljas lejárató kampány ellenére”.

Úgy fogalmaztak: „sem együtt, sem külön-külön nem kérnek a választók a bukott baloldalból”. A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-Mesterházy közös jelölt elbukott. Ez egyértelmű üzenet a baloldalnak, az emberek nem kérnek azokból, akik egyszer már tönkretették Magyarországot.

A közleményben a Fidesz köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az időközi választáson, és bizalmukat adták a további munkához. A vasárnapi választáson a Fidesz jelöltje mellett közös jelöltet indított a Magyar Szocialista Párt, az Együtt - A Korszakváltók Pártja, valamint a Demokratikus Koalíció, és megmérette magát a Jobbik, illetve a Lehet Más a Politika jelöltje is.
Polgármestert és képviselőket is választottak Nemespátrón

A függetlenként indult egyetlen jelölt, Dezső Tiborné lett a polgármester a Zala megyei Nemespátrón, ahol négytagú képviselő-testületet is választottak vasárnap a település lakói. Bicsák Eszter, a község jegyzője az MTI-nek elmondta: a 251 szavazásra jogosult polgár közül 120-an adták le voksaikat, vagyis közel 48 százalékos volt a részvételi arány. A polgármester-jelöltre 84 érvényes szavazatot számoltak össze.

A nyolc képviselőjelölt közül ketten - Szmodics Zoltán és Szmodics László - korábban már voltak képviselők, Szörcsök József és Győrfy Tibor pedig új tagként került a testületbe. Valamennyien függetlenként indultak. A nemespátrói képviselő-testület tagjai júniusban a polgármester és a képviselők közötti kibékíthetetlen ellentétek miatt döntöttek az önfeloszlatás mellett.
Új polgármestere lett Mikosszéplaknak

Böröcz László független jelöltet választották meg polgármesternek vasárnap időközi polgármester-választáson a Vas megyei Mikosszéplak községben – közölte vasárnap a település jegyzője. Bíró Tibor tájékoztatása szerint a 290 választásra jogosult közül 93 vett részt a voksoláson, közülük 89 adta le szavazatát az egyetlen jelöltre, aki június óta alpolgármesterként irányította az ötfős képviselőtestület munkáját. Négy szavazat érvénytelen volt.

Emlékeztetett: a községben azért kellett időközi választást tartani, mert az előző polgármester, a szintén függetlenként tevékenykedő Horváth István lemondott posztjáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;