Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A Föld-Hold távolság a cél a jubileumi Országfutáson

A Föld-Hold távolság a cél a jubileumi Országfutáson

Szombattól már tizedszer rendezik meg az Országfutást, melynek szervezői abban bíznak, hogy a programnak 30 ezer ember lesz részese, összteljesítményük pedig eléri majd a Föld-Hold távolságot, azaz a 380 ezer kilométert.

A rendezők tájékoztatása szerint a tavaszi, kilencedik Országfutáson 21 ezren vettek részt, összességében 280 ezer kilométer megtéve, s most esély van arra, hogy ezt is túlszárnyalják.

A jubileumi eseményre október 12. és 23. között kerül sor. A szerepléshez ingyenesen regisztrálni kell az Országfutás honlapján. A kiírás szerint legalább 5 kilométeres szakaszt kell teljesíteni futva vagy gyalogolva, akár külföldön is, egy-egy etapot pedig többen is megtehetnek, mivel csoportoknak is lehet regisztrálni.

Az első Országfutásra 2015 márciusában került sor. Akkor a közel négyezer résztvevő 46 733 kilométert teljesített, ami több mint hússzorosa a 2246 kilométer hosszú országhatárnak.

Címkék: föld, Hold, országfutás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő