Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Június 20. 08:42, csütörtök | Helyi

A gyűrűk urai

A gyűrűk urai

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg a Bartók Kamaraszínház az évadzáró ünnepségét, amelyen a Teátrista Gyűrű kitüntetést és Varázsdoboz díjat adtak át a kiemelkedő alkotómunkát nyújtó művészeknek.

A színház vezetése és a Dunaújváros Színházáért Alapítvány az idei évad végén Teátrista Gyűrű kitüntetést adományozott a Dunaújvárosi Bartók Táncszínház alapító tagjainak: Móri Csaba, Suplicz Mihály valamint Thiard- Laforest Csaba táncművésznek.
Mindhárman jelen voltak a táncszínház tizennégy évvel ezelőtti megszületésénél, számtalan táncszínházi produkcióban, a prózai tagozattal való közös előadásokban nyújtottak maradandó alakítást.

Az ünnepség keretén belül a teátrum vezetősége elköszönt a tánctagozat művészeitől, hiszen a következő évadtól Vári Bertalan, a táncszínház művészeti vezetőjének döntése értelmében új táncosok szerződnek Dunaújvárosba.

A Varázsdoboz szakmai díjat a hagyományokhoz híven, idén is titkos szavazással döntötték el a társulat tagjai, és a díjra Kiss Attilát tartották érdemesnek. Kiss Attila mintegy másfél évtizede jelentős alkotója a színháznak. Az elmúlt évadban kiemelkedő alakítást nyújtott Schultz úr szerepében a nagysikerű Kabaré című előadásban, valamint a Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejátékban Pitypang királyként összetett, karakteres figurát jelenített meg. A teátrum „lelkeként” is számon tartott színművész sokoldalúságát mutatja, hogy Robert Thomas Szegény Dániel! című bűnügyi komédiáját Kiss Attila rendezésében láthatják a nézők először július 5-én.

A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház tartalmas 2012/2013-as évadot zárt. A társulat a kortárs magyar drámák legnagyobb hazai seregszemléjén, a DESZKA Fesztiválon idén Fige Attila által rendezett Pimpáré és Vakvarjúcska című mesejátékkal vendégszerepelt. A mesehagyományokat is felhasználó, mai szövegkörnyezetbe helyezett, erős képi és zenei világgal átszőtt verses, felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt szóló előadás meghívást kapott Csíkszeredára, a Lurkó Fesztivál elnevezésű gyermek- és ifjúsági színházi találkozóra is. A mesejáték mellett óriási sikert aratott a város és a kistérség nézőinek körében Király Attila rendezésében a Kabaré című musical. A következő évadban mindkét produkció továbbra is műsoron marad.

A teátrum idén nyáron ismét szabadtéri programokat szervez. A Petőfi Művészeti Liget bő egy hónapig várja az érdeklődőket változatos koncertekkel, könnyed színházi és táncszínházi előadásokkal, verses irodalmi estekkel.


(A mellékelt fotókat készítette: Tőkés Nikoletta)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.