Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2011. Október 18. 06:58, kedd | Helyi

A Hankook teljes kapacitással

A Hankook teljes kapacitással

A Hankook Tire bejelentette, hogy a rácalmási gyár második üzemegysége elkészült és mára elérte a teljes gyártókapacitást. A beruházás második ütemének keretén belül az építési munkálatok 2009 szeptemberében kezdődtek el.

A terveknek megfelelően, a gyár a megnövelt kapacitásnak köszönhetően évente 12 millió abroncsot képes előállítani, és már több mint 2000 főt foglalkoztat...

A Hankook rácalmási gyárában jelenleg mintegy 500 különböző méretben és mintázattal gyártanak abroncsot személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára. A személygépkocsikra gyártott radiál abroncsok teszik ki az össztermelés legnagyobb részét, ugyanakkor az ultranagy-teljesítményű abroncsok aránya folyamatos növekedést mutat. Újdonság, hogy a cég új zászlóshajója, a közelmúltban bemutatott csúcsminőségű “Ventus S1 evo²” abroncs is a Hankook magyarországi ultramodern üzemében készül a legmodernebb gyártási technológiákkal.

Kis sztatisztika:
- 34 ezer darab abroncs készül naponta a rácalmási gyárban
- A 230 millió euróból megvalósult gyárbővítés 700 új munkahelyet teremtett
- A Hankook tovább bővíti a Rácalmáson gyártott ultranagy-teljesítményű
(UHP) és első gyári szerelésként használt (OE) abroncsainak körét

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

2019. Szeptember 28. 08:50, szombat | Helyi

Itthon vagy! - Dunaújvárosban

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét megtelik élettel a Városháza tér! Szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap az idei évben is szeretettel várják az érdeklődőket a meghirdetett programokra!

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.