Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Március 12. 07:29, hétfő | Életmód
Forrás: mti

A helytelen életmód a gyermekeket is cukorbetegséggel fenyegeti

A helytelen életmód a gyermekeket is cukorbetegséggel fenyegeti

A korábban öregkori jelenségnek gondolt cukorbetegség a helytelen életmód és az elhízás miatt a gyermekek között is egyre gyakoribb, de figyelni kell a liszt- és tejfehérje-érzékenységre is

- mondta Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) dietetikusa az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

A szakértő hangsúlyozta, hogy tejfehérje-allergia, gluténérzékenység vagy cukorbetegség esetén a gyermekek különleges étrendet igényelnek, ehhez pedig az óvodai és iskolai menzáknak is igazodniuk kell. Az OGYÉI ezért felhívást intézett a közétkeztetésben részt vevőkhöz olyan recepteket várva, amelyek megfelelnek a diétás étrend előírásainak - közölte.

A pályázat részleteiről szólva ismertette, hogy a receptverseny résztvevőinek 10 napos étrendet kell beküldeniük, ezeket pedig egy szakmai zsűri, valamint gyermekekből és szülőkből álló bíráló bizottság fogja értékelni. A legjobbakat az OGYÉI a www.merokanal.hu oldalon közzé is teszi, hogy ne csak a közétkeztetésben részt vevők, hanem a szülők és a pedagógusok is hasznos receptötleteket gyűjthessenek a diétás étrendhez - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Ferencz Orsolya: az űrtechnológia fontos sarokköve a világgazdaságnak

Az űrtechnológia fontos sarokköve annak, hogy a világgazdaság üzemelni és fejlődni tudjon - mondta Ferencz Orsolya az eddigi legnagyobb magyar repülő űreszköz, a Thermal Guard Assembly (TGA) pénteki bemutatóján Miskolcon.