Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 03. 20:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A jövő héten már plusz 18 fok is lehet

A jövő héten már plusz 18 fok is lehet

A jövő hét elején helyenként még akár mínusz 6 fok is lehet, de aztán melegszik az idő. A nappali maximumok plusz 18 fok körül is alakulhatnak, s néhol még a leghidegebb órákban is plusz 8 fok lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap, az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

E szerint hétfőn túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani, a keleti országrészben néhol kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A Tiszántúlon élénk lesz az északi, északkeleti szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1, a legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és plusz 10 Celsius-fok között várható.
Kedden a reggeli órákban helyenként átmeneti ködfolt előfordulhat. A minimumhőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 között valószínű. A nappali csúcsértékek várhatóan plusz 8 és plusz 14 fok között alakulnak.
Szerdán felhősebb lehet az ég, de csapadék nem várható. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 5 fok lehet, míg nappal plusz 12 és plusz 18 fok körül alakul a hőmérséklet.
Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, szórványosan kisebb esőre, záporra is számítani lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke plusz 2 és plusz 8 fok között lehet. A nappali csúcsértékek 10 és 16 fok között alakulhatnak.
Pénteken és szombaton nagyobbrészt erősen felhős idő várható, de - főleg délen – napos időszakokra is számítani lehet. Kisebb eső, zápor szórványosan valószínű. Pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 11 és plusz 18 fok között alakulnak. Szombaton a minimumhőmérséklet plusz 2 és plusz 7 között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 11 és plusz 17 fok között várható.
Vasárnap erősen felhős vagy borult idő várható, és már többfelé kell esőre, záporra számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 7 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 8 és plusz 14 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során