Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2012. Augusztus 01. 07:47, szerda | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti

A kanadai egészségügyi ellátás 'csúcsfelhasználói' között voltak tavaly a magyar menedékkérők is

A kanadai egészségügyi ellátás 'csúcsfelhasználói' között voltak tavaly a magyar menedékkérők is

A mexikói, a kolumbiai, az amerikai és a magyar menedékkérők éltek tavaly a leggyakrabban a kanadai egészségügy ingyenes szolgáltatásaival - közölte helyi idő szerint kedden hivatalos adatokra hivatkozva a montreali The Gazette.

2011. január 17. és december 31. között 8819 mexikói menedékkérő 7 millió, 6749 magyar több mint 4,4 millió, 4583 kolumbiai több mint 2,6 millió, 3790 amerikai pedig több mint 1,4 millió kanadai dolláros számlát halmozott fel azáltal, hogy igénybe vette az Ideiglenes Szövetségi Egészségügyi Program ingyenes szolgáltatásait.
Jason Kenney kanadai bevándorlásügyi miniszter kedden kijelentette, hogy a nyilvánosságra került adatok azt bizonyítják: a kormány helyesen járt el, hogy csökkentette a menedékkérők által igénybe vehető egészségügyi szolgáltatások skáláját.
A hivatalos adatok szerint egyébként tavaly a mexikói menedékkérelmek 83, a magyar kérvények 91, az amerikai folyamodványok 98 és a kolumbiai kérelmek 63 százalékát utasították vissza.
Kenney szerint a kanadai határrendészeti szolgálat ügynökei több magyar menedékkérőtől azt hallották: azért jöttek Kanadába, hogy "gyerekeik ingyenes fogászati ellátást kapjanak, és utána hazamennek".
A menedékeseknek Kanadában június 30. óta nem jár szemorvosi, fogászati és gyógyszerészeti ellátás. A júniusban elfogadott C-31-es, megszigorított bevándorlási törvény alapján hamarosan összeállítják a biztonságosnak tartott demokratikus országok listáját, ahonnan a feltételezések szerint valós indokkal nem érkezhetnek menekültek. A szóban forgó államokból érkezettek ügyét gyorsított eljárással vizsgálják. Az érintettek a folyamodvány elutasítása esetén nem fellebbezhetnek. Az eljárás alatt a folyamatban lévő orvosi kezelésüket nem folytathatják.
Noha a lista még nem készült el, az újság feltételezése szerint Mexikó, és az Egyesült Államok mellett Magyarország is rajta lesz azon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 24. 05:00, szombat | Külföld

Már az idén elkezdődhet a német lakosság oltása

Célegyenesbe érkezett egy vakcina fejlesztése Németországban, így már az idén elkezdődhet a lakosság oltása az új típusú koronavírus (SARS-Cov-2) ellen - jelentette a hírportálján a Bild című német lap.

2020. Október 23. 17:04, péntek | Külföld

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel a francia hatóságok

Doppingszereket gyártó laboratóriumokat számoltak fel, 24 embert előállítottak és 24 ezer euró készpénzt lefoglaltak a hatóságok Franciaországban

2020. Október 23. 14:08, péntek | Külföld

A megyék több mint felére kiterjesztik az éjszakai kijárási tilalmat Franciaországban

A franciák több mint kétharmadát érinti szombattól az éjszakai kijárási korlátozás, amelyet a koronavírus-járvány megfékezésére a kormány az ország száz megyéjéből 54-re terjeszt ki.

2020. Október 23. 13:01, péntek | Külföld

Túszokat ejtettek egy római migránsközpont lakói a karanténintézkedések miatt

Az emberrablások esetében alkalmazott rendőrségi közvetítők segítségére volt szükség egy római migránsközpontban csütörtökön, ahol a koronavírus miatt karantén alá helyezett bevándorlók túszul ejtették a tábor dolgozóit.