Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 11. 20:34, péntek | Sport
Forrás: mti.hu/infodunaujvaros

A kötelező a legnehezebb - váratlan pontvesztés a vb-nyitányon

A  kötelező a legnehezebb - váratlan pontvesztés a vb-nyitányon

Imre Vilmos, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportigazgatója a világbajnokság előtt azt nyilatkozta, a kötelező győzelmek a legnehezebbek. Tegnap a magyar válogatottnak nem sikerült hoznia a kötelezőt.

A dán-német közös rendezésú férfi kézilabda-világbajnokság a magyar válogatott számára is megkezdődött. A mieink meglepetésre pontot vesztettek a jóval esélytelenebbnek tartott argentinok ellen. De azért arról ne feledkezzünk el, hogy az argentin csapat többsége a világ egyik legerősebb bajnokságában, a spanyolban szerepel.

Csoportkör, 1. forduló, D csoport:
Magyarország - Argentína 25-25 (13-10)

Magyarország: Mikler - Hornyák, Bodó 1, Bánhidi 4, Lékai 6, Balogh Zs. 11, Bóka, cserék: Ilyés, Ligetvári, Sipos, Jamali 2, Ancsin, Juhász, Nagy L. 1. Szövetségi kapitányok: Csoknyai István, Vladan Matics.

A magyar csapat remek védekezéssel, Mikler Roland négy védéssel, Balogh Zsolt pedig három góllal kezdte a találkozót, amelynek 11. percében Manolo Cadenas argentin szövetségi kapitány időt kért, mert válogatottja egyszer sem volt eredményes (5-0).
A három kiváló játékosát sérülés miatt nélkülöző dél-amerikai kontinensbajnok Lucas Moscariello három találatával felzárkózott (6-4), majd Matias Schulz kapus védéseire alapozva tartotta a szoros állást. Ebben az időszakban a magyar védekezés nem volt hatékony, a támadások lassan folytak, ezt a gyorsan játszó ellenfél gyakran kihasználta, a szünetben - Balogh Zsolt eredményessége miatt - mégis háromgólos hátrányban volt (13-10).
A második felvonás elején ismét egy gólra csökkentette hátrányát Argentína, ekkor - a meccs során először - pályára lépett Nagy László, és rögtön be is talált. A nyitott védekezéssel nem tudtak mit kezdeni a magyarok, így első alkalommal hátrányba kerültek (15-16). Federico Fernández találatai után, tíz perccel a vége előtt Bánhidi Bence góljával ismét a magyar csapat vezetett (22-21), ám a mozgékony dél-amerikaiak újra fordítottak.
A hajrában is rendkívül pontatlanul játszó magyarok ötven másodperccel a végső dudaszó előtt egyenlítettek Lékai révén, majd Mikler Roland védeni tudott, Csoknyai István szövetségi kapitány pedig időt kért, amikor már csak 13 másodperc volt hátra. Az utolsó támadásnak is egy eladott labda vetett véget, így nem nyílt esély a győzelem megszerzésére.
Az argentinok legeredményesebb játékosa Pablo Simonet volt, aki 12 lövésből hatszor talált a kapuba, míg Manuel Crivelli öt gólt dobott. Mikler Roland 39 lövésből 15-öt védett.

A magyar férfi kézilabda-válogatott három játékosa szerint örülni kell a döntetlennek, amelyet Argentína ellen elértek a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörének első, pénteki játéknapján.

A koppenhágai meccs lefújása után Bodó Richárd, Balogh Zsolt és Ilyés Ferenc is úgy fogalmazott, hogy a második félidőben jobb volt az ellenfél, ezért értékelni kell a megszerzett egy pontot is.
A tavalyi év legjobb magyar kézilabdázójának megválasztott Bodó hozzátette, nagyon jól játszottak a dél-amerikaiak hatos védőfalával szemben, de amikor ellenfelük agresszívabbá vált, nem találták a megoldást.
"Szenvedtünk minden gólért, ez pecsételte meg a két pontunk sorsát. Nagyon gyorsan jöttek, nem tudtuk, mikor, hova kell mennünk, össze-vissza szaladgáltunk, néha támadásban is. Ezt át kell beszélnünk, mert ha valaki látta ezt a meccset, biztosan meg fog próbálni ugyanígy játszani ellenünk" - nyilatkozta a MOL-Pick Szeged balátlövője, aki három kísérletből egy gólt dobott pénteken.
Bodó leszögezte, a mérkőzés képe alapján nyertek, nem veszítettek egy pontot, mert a második félidőben csak szenvedtek, de lát esélyt rá, hogy a folytatásban javítani tudnak a teljesítményükön.

A magyar válogatottban öt dunaújvárosi nevelés, Mikler Roland, Bodó Richárd, Császár Gábor, Ancsin Gábor és Hornyák Péter szerepel.

A csoport másik mérkőzésén Angola válogatottja meglepetésre 24-23-ra legyőzte Katar csapatát.
A magyar válogatott a D csoportban vasárnap Angolával (18 óra), hétfőn Katarral (15.30), szerdán Egyiptommal (18 óra), csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik (20.30).

A hatosból az első három lép tovább. A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.