Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2012. Június 29. 12:17, péntek | Helyi

A köz szolgálói ünnepeltek

A köz szolgálói ünnepeltek

Egy kis muzsika, néhány biztató szó, felkészülés a változásokra, két díjazott, egy pohár pezsgó a köztisztviselők ünnepén.

Januártól ismét lesznek járások, ez érinti a köztisztviselők munkáját... De változik a polgármester és a jegyző jogköre is. A köztisztviselők feladata, hogy mindezekből a városlakók semmit ne vegyenek észre.

Cserna Gábor polgármester megköszönte a köztisztviselők munkáját, sok sikert kívánt nekik ünnepi beszédében, majd átadta az idei köztisztviselői díjakat.

Közszolgálatáért díjat az idei évben:
- Tóthné Záhorszky Margit igazgató valamint
- Nemes Józsefné vezető főtanácsos kapta.

Tóthné Záhorszky Margit, a Személyügyi és Munkaerő-gazdálkodási Igazgatóság igazgatója, a középiskolát Miskolcon, a Herman Ottó Gimnáziumban végezte 1971-ben. Még abban az évben felvételt nyert a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemre és 1976-ban gépészmérnök diplomát szerzett. Szakmájában kezdett dolgozni a BVM Dunaújvárosi Gyárában gyártmányfejlesztőként majd gyártás előkészítő csoportvezetőként.
1982-ben a Dunaújvárosi Városi Tanács VB Termelés- és Ellátásfelügyeleti Osztálya által meghirdetett főelőadói állását elnyerte. Később ezen az osztályon ipari csoportvezetői, osztályvezető-helyettesi, végül 1989-től osztályvezetői feladatokat látott el. 1990-től a Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatalnál személyügyi titkárságvezető. Az 1993-as évtől az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervezői képesítést szerzett. 1999-től a jelenlegi Személyügyi és Munkaerő-gazdálkodási Igazgatóság igazgatója.
Kiváló szervezőképessége, kapcsolatteremtő készsége jól hasznosul a városi rendezvények megvalósulása során. Munkavégzésére a szakmai hozzáértés, precizitás, a kiemelkedő problémamegoldó képesség jellemző. A hivatal szervezetének átalakításában rendkívüli körültekintéssel, és nagy szakértelemmel vett részt. Emberközpontú vezetőként rendelkezik minden tekintéllyel, mely munkakörének ellátásához szükséges.
Szakmai hozzáértésének nívóját dicséri, hogy a Magyar Köztársaság Elnöke 2009. évben a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel ismerte el tevékenységét.
Dunaújváros Közgyűlése, a kimagasló szakmai munkájának, a felelősségteljes tevékenységének elismeréseként a „Dunaújváros Közszolgálatáért” Díjat, Tóthné Záhorszky Margit igazgatóasszonynak adományozta.


Nemes Józsefné vezető főtanácsos, 1980-ban diplomázott Pécsett a Pollack Mihály Műszaki Főiskolán. Szakmai pályafutását építőipari kivitelezésben kezdte, majd 1986 óta dolgozik Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál. A kezdetektől fogva városfejlesztési feladatok területén tevékenykedik beruházási-fejlesztési csoportvezetőként, vezető ügyintézőként.

Az önkormányzat beruházásainak, intézményi felújításainak előkészítését, szerződések megkötését, a munkák koordinálását, műszaki lebonyolítását pontosan körültekintően végzi.
Közreműködött több önkormányzati beruházásnál, így például a Hajléktalan Ellátó Centrum átépítésénél, Dunaújvárosi Óvoda Római városrészi Egysége és a Hétszínvirág Bölcsőde komplex akadálymentesítésénél, több, a Pentele városrészt érintő közműfejlesztésnél és útépítésnél, hogy csak néhány, az utóbbi években megvalósult komolyabb beruházást említsünk meg. Az uniós támogatási források megnyílásával az uniós kiemelt projektek – így a Kőtár alatti omlásveszélyes partfalszakasz védelme, illetve a Táborállás területén lévő mozgásveszélyes partfalak stabilizálása – kerültek az önkormányzati fejlesztések előterébe. Ezen fejlesztések milliárdos nagyságrendű külső forrás bevonását jelentik az önkormányzati és magánvagyon biztonságos megőrzése érdekében. Az uniós projektek lebonyolítása nagyfokú szakmai felkészültséget követel a projekt előkészítésénél, támogató szerződések megkötésénél, a kivitelezés koordinálásával, lehívási kérelmek és projekt előrehaladási jelentések összeállításánál, amit Nemes Józsefné a közreműködő szervek által is elvárt kiemelkedő precizitással lát el.
Munkájára kezdettől fogva a precizitás, a fegyelmezettség, a körültekintő átgondoltság jellemző. Példaértékű hivatástudata, és lelkiismeretes szakmai munkájának elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése a „Dunaújváros Közszolgálatáért” Díjat Nemes Józsefné vezető főtanácsos részére adományozta.



Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.