Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. December 09. 07:00, szerda | Külföld
Forrás: Kriják Krisztina, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

A középiskolák online oktatásra állnak át Horvátországban

A középiskolák online oktatásra állnak át Horvátországban

Horvátországban hétfőtől az egész ország területén online oktatásra állnak át a középiskolák - írta a helyi sajtó kedden. Eddig nyolc megyében szünetelt a tantermi oktatás.

Radovan Fuchs oktatási miniszter mindamellett hangsúlyozta, hogy az iskolák nem járványgócok. Zágrábban a tömeges tesztelés során kiderült, hogy a középiskolások mindössze két százaléka volt fertőzött. Azért döntöttek mégis az online oktatás mellett, hogy ezzel is csökkentsék a közösségi közlekedési eszközökön utazók számát.

Horvátországban az elmúlt egy nap alatt 2613 új fertőzöttet azonosítottak, a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma ezzel elérte a 154 852-öt. Az elmúlt napon 65 ember halt bele a betegségbe, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 2298-ra emelkedett. Kórházban 2660 beteget ápolnak, közülük 278-an vannak lélegeztetőgépen.

A szomszédos Szlovéniában a kormány által közzétett adatok szerint hétfőn 1627-tel 87 936-ra nőtt a fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 66 beteg, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 1862-re emelkedett. A diagnosztizált betegek közül 1304-en vannak kórházban, 193-an intenzív osztályon.

A szlovén kormány a járványadatok tükrében szerdai ülésén dönt a másfél hónapja tartó zárlat egyes részeinek feloldásáról vagy meghosszabbításáról.

Ljubljana a múlt csütörtökön fogadta el azt az ütemtervet, amely szerint enyhítenek majd a korlátozásokon. Ebben mennyiségi sávokat határoztak meg a napi új esetek, valamint a kórházban kezelt betegek számára vonatkozóan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.