Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Május 10. 10:01, hétfő | PR

A lakásbérlés rejtett praktikái

A lakásbérlés rejtett praktikái

Bár egy ingatlan bérbe vétele alapvetően egyszerű folyamat, mégis jobb, ha odafigyelünk a részletekre.

Ezzel magunkat is védjük attól, hogy már az ügyintézés és a beköltözés után bukkanjanak fel olyan rejtett problémák, melyek előzetesen nem kerültek felszínre. Íme néhány praktikus információ melyet érdemes megtudnunk.

Albérlet saját szempontok mentén

Az ingatlanpiacon szinte végeláthatatlanul sorakoznak a kiadó albérletek, így aztán bőven van miből válogatnia annak, aki ilyen céllal keres ingatlant. Mielőtt azonban fejest ugranánk a hirdetések tengerébe, érdemes pontosan tisztáznunk, hogy számunkra melyek azok a legfontosabb szempontok, amik mentén elindulhat a kutatás. Ezek kifejezetten sokfélék lehetnek, mint pl. alacsony rezsi, csendes környék, jó közlekedés stb. Emellett pedig akár a kizáró okokat is feljegyezhetjük magunkat, ezzel is javítva a szűrést.

A lakásbérlés persze a legtöbb esetben bizonyos kompromisszumokkal jár, viszont ideális esetben az is előfordulhat, hogy megtaláljuk azt az álomotthont, ami kivétel nélkül megfelel minden elvárásunknak. És merjünk is határozottak lenni, hiszen a túlzott kompromisszumok idővel megbosszulják magukat. A lakáskeresési folyamat során végig tartsuk szem előtt a saját kívánalmainkat és csak akkor engedjünk belőlük, ha valóban úgy érezzük, hogy az adott lakásért megéri. A megfelelő szűrésben pedig akár az olyan oldalak is segítségünkre lehetnek, mint a https://flatco.hu/ ahol célzottan keresgélhetünk.

A körültekintés gyümölcse

Ha megtaláltuk a nekünk leginkább tetsző albérletet, kezdődhet az egyeztetés. Fontos, hogy végig maradjunk reálisak és minden olyan részletre kitérjünk, melyek esetleg később bosszúságra adhatnak okot. Erre szolgálnak mindazon praktikák, melyek talán nem mindenki számára nyilvánvalók, ám sokat segítenek.

Ilyen lehet például az, ha már a telefonos egyeztetés során rákérdezünk olyan konkrét dolgokra, mint például a kötelezően előírt energetikai tanúsítvány, a rezsi mértéke, esetleg konkrét téli/nyári rezsi összegek. Kitérő válaszok esetén már gyaníthatjuk, hogy valami nem stimmel és persze benne van a pakliban, hogy a bérbeadó valótlan számokkal dobálózik, ám ezt a megtekintéskor kiküszöbölhetjük, ha megkérjük, hogy korábbi csekkekkel igazolja a rezsi mértékét.

A személyes varázs és más „apróságok”

Az albérletek megtekintése több szempontból is elengedhetetlen, már csak a személyes érzések, élmények miatt is, amit a lakás élőben nyújt. Ezért sem mindegy az sem, hogy mely napszakban tekintjük meg a kiadó lakást. A lakások valódi arca nappali fénynél tárul fel igazán, így érdemes akkorra időzíteni az első látogatást. Emellett pedig ilyenkor ellenőrizhetjük legjobban az utca, vagy épp a szomszédok zajszintjét.

Ezek mellett az apróbb dolgokat is érdemes lehet kiszúrnunk, hiszen ezek hosszabb távon igencsak bosszantóak lehetnek. Nézzünk körül a környéken, szerezzünk benyomásokat róla, kérdezzünk rá, mennyire tartják biztonságosnak a környéket és egyáltalán, próbáljuk megfigyelni a lakókörnyezetet és hallgassunk a megérzéseinkre. A kiadó lakások piaca számos lehetőséget tartogat és néhány praktika alkalmazásával mi is nagyobb valószínűséggel élvezhetjük ennek gyümölcsét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat