Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2019. Szeptember 06. 15:38, péntek | PR

A legfontosabb konyhai eszközök listája az első saját konyhába

A legfontosabb konyhai eszközök listája az első saját konyhába

Legyen szó agglegényekről, vagy épp a szülőktől külön költöző fiatalokról, mindenkinek szüksége lesz néhány fontos és alapvető konyhai eszközre, amellyel érdemes felszerelni a konyhát. Melyek ezek?

A válasz függ attól, hogy mennyi időt tervezünk eltölteni a konyhában. Azaz, hogy tudunk és akarunk-e főzni. Ha a válasz nem, akkor a legalapabb felszerelés is elég lesz. Ha a válasz igen, akkor már az evőeszközöknél, késeknél, poharaknál és étkészletnél kicsit több mindennek kell majd helyet találni.

Alapfelszerelések

Ha egy üres konyhát kell felszerelni, akkor a legelső döntéseket a nagy konyhai gépek terén kell meghozni. Ez a kérdéskör a tűzhelyet, hűtőt és mosogatógépet érinti. Milyen típusú tűzhelyet lehet beszereltetni a konyhába? Kizárólag olyat, ami gázzal működik, vagy lehet kombinált, esetleg kizárólag elektromos tűzhely? Elég csak egy főzőlap vagy sütő is kell? Ha főzőlap, akkor gázégős vagy kerámia lapos? Hány személyes legyen?

Tehát az, hogy hány személyes a háztartás, illetve milyenek a lakás vagy ház műszaki adottságai, már segítenek a döntésben. A tűzhely típusa hatással van az edényekre, lábasokra és a tepsik alapanyagára, azaz a konyhai eszközök alapdarabjaira.

A hűtő mérete és dizájnja is fontos kérdés. Legyen-e benne fagyasztó, és ha igen mekkora. Alul vagy felül helyezkedjen el a fagyasztó, egyben legyen-e a hűtőtérrel vagy külön nyitható legyen. A mosogatógép használata szokás kérdése. Van, akinek a mosogatás kikapcsolódás, van, akinek szükséges rossz és csak az időt rabolja. Ha napi egy tányért kell elmosogatni, amiatt nem szükséges venni vagy beszereltetni. Ha idővel bővül a háztartás, akkor érdemes fenntartani neki a helyet a konyhában.Konyhai kisgépek listája

Akár a kényelmi ételeket részesítjük előnyben, akár a főzés oltárán mutatunk be finomabbnál finomabb ételkölteményeket, néhány konyhai kisgépre mindkét esetben szükségünk lehet. Gondoljuk át a reggeli rutint: iszunk-e kávét vagy teát? Miben fogjuk ezeket elkészíteni? Kotyogós, kapszulás, karos vagy filteres kávéfőzőt választunk? Egy vízforraló nemcsak a tea készítésekor hasznos, és még időt is spórolhatunk vele.

Kenyérpirító, melegszendvicssütő, turmixgép - mind jól jön ahhoz, hogy a lehető legszínesebben és változatosan étkezhessünk. Ha sütni is szeretnénk, akkor kézi mixer vagy robotgép, nagypályásoknak többfunkciós konyhai robotgép dagasztással is jól jöhet. Aztán ott a kenyérsütő, az aprító, a daráló, és a gyümölcscentrifuga is még a sorban.

Mégis talán a legszükségesebbek listájának az élén a mikrohullámú sütő áll (ha nem ellenkezik az elveinkkel a használata), egy vízforraló, valamint egy botmixer és a robotgép áll. Ezekkel már a legtöbb főzési feladat elvégezhető, előkészíthető.

Konyhai felszerelések

A jó minőségű alapanyagokhoz jó minőségű konyhafelszerelési eszközök és gépek dukálnak.

A sütés- főzéshez elengedhetetlen lesz egy-egy fazék, lábas, serpenyő és tepsi. Mindegyikből érdemes egy kisebb és egy nagyobb űrtartalmú méretet is beszerezni. Már sokféle alapanyagból készülhetnek, a kérdés, hogy a kiválasztott tűzhelyen és sütőben melyikeket lehet használni.

Klasszikusabban magyaros lehet az étel egy zománcozott lábasban, míg egy kerámiabevonatúban biztosan nem tapad le az étel. A teflon bevonatúakkal sincs probléma, ha jó minőségűt vásárolunk. Törekedjünk arra is, hogy a lábasokhoz, fazekakhoz fedőt is vegyünk, akár üvegfedelet, így látjuk is, hogyan áll főzés közben az étel.

Szükségünk lesz egy-két vágódeszkára, késkészletre, merőkanálra, tálaló edényekre, az étel kiszedéséhez alkalmas eszközökre. Egy jénai tál is jó szolgálatot tesz majd a sütőben, és egy palacsintasütő is többféle étel készítésére is alkalmas lehet, például a tükörtojás elkészítésére is kiválóan alkalmas.

A vezérelv mindig az legyen, hogy hány személyes a háztartásunk, illetve, hogy milyen gyakran tervezünk családi vagy baráti vacsikat szervezni, mert ezesetben gondoljunk arra, hogy a 10 főre való főzéshez nagyobb méretű konyhai eszközökre lesz szükségünk, illetve a terítéshez és tálaláshoz is több fős étkészlet kellhet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.

2020. Szeptember 06. 11:02, vasárnap | PR

3 kreatív ötlet folyékony ragasztóval iskolakezdéshez

A folyékony ragasztó a kreatív munkák alapkelléke, de sokan nem szeretik, mert macerás a használata. Mutatunk három kreatív ötletet iskolakezdéshez, amit imádni fogsz és amihez jól jön egy tubus folyékony ragasztó.

2020. Szeptember 06. 10:51, vasárnap | PR

Vállalkozásunk pályaelőnye, egy kis iroda bérlése

A kiadó ingatlanok piacán számos különböző méretű, állapotú és árú irodahelyiséggel is találkozhatunk.