Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2019. Szeptember 06. 15:38, péntek | PR

A legfontosabb konyhai eszközök listája az első saját konyhába

A legfontosabb konyhai eszközök listája az első saját konyhába

Legyen szó agglegényekről, vagy épp a szülőktől külön költöző fiatalokról, mindenkinek szüksége lesz néhány fontos és alapvető konyhai eszközre, amellyel érdemes felszerelni a konyhát. Melyek ezek?

A válasz függ attól, hogy mennyi időt tervezünk eltölteni a konyhában. Azaz, hogy tudunk és akarunk-e főzni. Ha a válasz nem, akkor a legalapabb felszerelés is elég lesz. Ha a válasz igen, akkor már az evőeszközöknél, késeknél, poharaknál és étkészletnél kicsit több mindennek kell majd helyet találni.

Alapfelszerelések

Ha egy üres konyhát kell felszerelni, akkor a legelső döntéseket a nagy konyhai gépek terén kell meghozni. Ez a kérdéskör a tűzhelyet, hűtőt és mosogatógépet érinti. Milyen típusú tűzhelyet lehet beszereltetni a konyhába? Kizárólag olyat, ami gázzal működik, vagy lehet kombinált, esetleg kizárólag elektromos tűzhely? Elég csak egy főzőlap vagy sütő is kell? Ha főzőlap, akkor gázégős vagy kerámia lapos? Hány személyes legyen?

Tehát az, hogy hány személyes a háztartás, illetve milyenek a lakás vagy ház műszaki adottságai, már segítenek a döntésben. A tűzhely típusa hatással van az edényekre, lábasokra és a tepsik alapanyagára, azaz a konyhai eszközök alapdarabjaira.

A hűtő mérete és dizájnja is fontos kérdés. Legyen-e benne fagyasztó, és ha igen mekkora. Alul vagy felül helyezkedjen el a fagyasztó, egyben legyen-e a hűtőtérrel vagy külön nyitható legyen. A mosogatógép használata szokás kérdése. Van, akinek a mosogatás kikapcsolódás, van, akinek szükséges rossz és csak az időt rabolja. Ha napi egy tányért kell elmosogatni, amiatt nem szükséges venni vagy beszereltetni. Ha idővel bővül a háztartás, akkor érdemes fenntartani neki a helyet a konyhában.Konyhai kisgépek listája

Akár a kényelmi ételeket részesítjük előnyben, akár a főzés oltárán mutatunk be finomabbnál finomabb ételkölteményeket, néhány konyhai kisgépre mindkét esetben szükségünk lehet. Gondoljuk át a reggeli rutint: iszunk-e kávét vagy teát? Miben fogjuk ezeket elkészíteni? Kotyogós, kapszulás, karos vagy filteres kávéfőzőt választunk? Egy vízforraló nemcsak a tea készítésekor hasznos, és még időt is spórolhatunk vele.

Kenyérpirító, melegszendvicssütő, turmixgép - mind jól jön ahhoz, hogy a lehető legszínesebben és változatosan étkezhessünk. Ha sütni is szeretnénk, akkor kézi mixer vagy robotgép, nagypályásoknak többfunkciós konyhai robotgép dagasztással is jól jöhet. Aztán ott a kenyérsütő, az aprító, a daráló, és a gyümölcscentrifuga is még a sorban.

Mégis talán a legszükségesebbek listájának az élén a mikrohullámú sütő áll (ha nem ellenkezik az elveinkkel a használata), egy vízforraló, valamint egy botmixer és a robotgép áll. Ezekkel már a legtöbb főzési feladat elvégezhető, előkészíthető.

Konyhai felszerelések

A jó minőségű alapanyagokhoz jó minőségű konyhafelszerelési eszközök és gépek dukálnak.

A sütés- főzéshez elengedhetetlen lesz egy-egy fazék, lábas, serpenyő és tepsi. Mindegyikből érdemes egy kisebb és egy nagyobb űrtartalmú méretet is beszerezni. Már sokféle alapanyagból készülhetnek, a kérdés, hogy a kiválasztott tűzhelyen és sütőben melyikeket lehet használni.

Klasszikusabban magyaros lehet az étel egy zománcozott lábasban, míg egy kerámiabevonatúban biztosan nem tapad le az étel. A teflon bevonatúakkal sincs probléma, ha jó minőségűt vásárolunk. Törekedjünk arra is, hogy a lábasokhoz, fazekakhoz fedőt is vegyünk, akár üvegfedelet, így látjuk is, hogyan áll főzés közben az étel.

Szükségünk lesz egy-két vágódeszkára, késkészletre, merőkanálra, tálaló edényekre, az étel kiszedéséhez alkalmas eszközökre. Egy jénai tál is jó szolgálatot tesz majd a sütőben, és egy palacsintasütő is többféle étel készítésére is alkalmas lehet, például a tükörtojás elkészítésére is kiválóan alkalmas.

A vezérelv mindig az legyen, hogy hány személyes a háztartásunk, illetve, hogy milyen gyakran tervezünk családi vagy baráti vacsikat szervezni, mert ezesetben gondoljunk arra, hogy a 10 főre való főzéshez nagyobb méretű konyhai eszközökre lesz szükségünk, illetve a terítéshez és tálaláshoz is több fős étkészlet kellhet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 23. 11:20, kedd | PR

Elkészült az újjávarázsolt mezőkövesdi általános iskola

Többi közt új nyílászárókkal, kibővített tornateremmel és teljesen felújított homlokzattal várja vissza a mezőkövesdi általános iskola a diákjait.

2021. Február 09. 15:40, kedd | PR

Így készülj diákmunkával a diploma utáni munkába állásra

Megváltozott a világ körülöttünk és sokkal fontosabb lett, hogy már a felsőoktatási tanulmányok alatt tudatosan készülj a majdani munkába állásodra. Ebben segíthet a diákmunka, de nem mindegy hogyan és miben.

2021. Február 09. 12:41, kedd | PR

Gyakori kérdések és válaszok az autópálya-matricákról

Az autópálya-matricákkal kapcsolatban számtalan kérdés merülhet fel. Összeszedtük ezek közül a leggyakoribbakat, és megmutatjuk, hogy tud ezekre választ kapni, vagy hová kell fordulni speciális esetben.

2021. Január 26. 16:51, kedd | PR

Innovatív szoftvereket fejlesztett a Jánosik és Társai Kft.

Speciális, innovatív szoftvereket fejlesztett ki és vezetett be a Jánosik és Társai Kft. Ezek segítségével pontosan nyomon követhetik és ellenőrizhetik a megrendelők a cég által elvégzett munkákat.