Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2019. Május 21. 23:41, kedd | PR

A legfontosabb tippek melltartó mosáshoz

A legfontosabb tippek melltartó mosáshoz

Melltartót választani a nők többségének fogós feladat. Rengeteg fazon, típus, márka létezik, és szinte nincs két egyforma női alkat.

Ha már megvan az ideális darab, akkor érdemes rá vigyázni, és elővigyázatosan mosni.

Géppel, magas hőfokon? Semmiképpen

Sokféle anyagú melltartó létezik, és ezek más és másféle elbánást igényelnek. Egy szabályt viszont érdemes minden esetben betartani: ezt az alsóneműt kézzel kell mosni. Tehát ne dobjuk bele a mosógépbe akkor sem, ha éppen hasonló ruhadarabokat mosunk.
A probléma a ‘mechanikai’ alkatrészekkel van. A legtöbb melltartó nem egyszerűen összevarrott textilekből tevődik össze, mint mondjuk egy bugyi vagy egy top, hanem kapcsok vannak benne, illetve a merevítős darabokban fém alkatrészek.
Mosás közben, a többi nehéz, vízzel teleszívott ruhadarab közt mozogva érheti olyan hatás a drótvázat, hogy részben vagy teljesen kijöhet a keretéből. A fém alkatrészek a mosógép dobon kívül kerülve gyakorlatilag azonnal tönkretehetik a gépet. Mellesleg pedig maga a melltartó is darabokban lesz a folyamat végén.

A mindentudó mosózsák

A merevítős kosarú melltartók tehát jobb, ha nem kerülnek mosógép közelébe, a nem merevítőseket pedig mosózsákban javasolt betenni a többi ruha közé.
Jó tudni, hogy a díszített, rávarrott elemekkel felturbózott fehérneműk hosszú élettartamát szintén a mosózsák garantálja. Egyes források szerint a szivacsok összetörését is megakadályozza ez az eljárás.
Javasolt a kímélő program akkor is, ha még divatblogokon is azt olvasni, hogy ezt az intenzíven használt fehérneműt 60 fokra állított mosógépbe tegyük - egyszer tényleg ki fogjuk tudni mosni így.

Alacsony hőfokot igényel a sportmelltartó is

Ezt a ruhadarabot a legjobb nem túl gyakran - tehát nem minden felvétel után -, kézzel, folyékony mosószerrel mosni.
Bánjunk kézi mosásnál is kíméletesen a melltartóval, nem tesz jót az anyagának, ha csavargatjuk, centrifugába, szárítógépbe tesszük. Lazán kiterítve a legjobb szárítani ezt követően.
A csipkemelltartók a legkényesebbek, csak kézzel, harminc fok körüli vízben tisztíthatjuk őket.
A sportmelltartókat érdemes hideg vízzel leöblíteni minden felvétel után; meleg vízben rugalmasságát vesztheti az anyag. Ha géppel mossuk, ajánlott az alacsony hőfok és a kapcsok bekapcsolása, hogy elkerüljük azok elgörbülését, illetve beleakadását más ruhadarabokba.
Egy utolsó jótanács: a fehérneműket miután megvettük, az első felvétel előtt mossuk ki. Ugyanis gombaölőkkel és penészirtóval kezelik ezeket az árucikkeket, hogy épen maradjanak a szállítás és tárolás ideje alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 13. 10:00, hétfő | PR

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat.

2019. Május 09. 14:37, csütörtök | PR

Felújították a szlovák oktatási központot

Szlovák tanítási nyelvű óvodát, iskolát, gimnáziumot és kollégiumot újított fel a Jánosik és Társai Kft. Budapesten.