Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. November 08. 15:31, péntek | PR

A leghatékonyabb megoldások a szőnyegek folttisztítására

A leghatékonyabb megoldások a szőnyegek folttisztítására

Mitől marad a szőnyeg újszerű és tiszta? És mit tegyünk, ha már megvan a gond? Nekiessünk házi praktikákkal, vagy hívjunk szakszerű segítséget?

Egy okosan kiválasztott szőnyeg a helység dísze lehet. Nagyban hozzájárul az otthonos, meleg hangulathoz, a nappali vagy a hálószoba tökéletesebb összképéhez.
Ám balesetek még a legnagyobb elővigyázatosság mellett is bármikor előfordulhatnak, ha pedig gyerek van a háznál, akkor szinte biztos, hogy előbb-utóbb bekövetkezik, és a szőnyegen kisebb-nagyobb foltok éktelenkednek majd. No de mit is tegyünk ilyen esetben, ha kedvenc szőnyegünket nem kívánt foltok tarkítják? Hívjunk segítségül szakembert, esetleg vegyszerekkel, vagy épp ellenkezőleg, házi készítményekkel essünk neki a hívatlan vendégnek?

Házi praktikák a szőnyegtisztítás terén

Első körben próbáljunk meg a két legnépszerűbb házi megoldással megválni a folttól.

1. Ecetes víz

Mint oly sok mindenre a háztartásban, a szőnyegen éktelenkedő foltokra is megoldás lehet az ecet. Hígítsunk fel egy flakonban ecetet vízzel, és fújjuk a foltra. Hagyjuk állni legalább egy órát, ha szükséges, akkor sikáljuk át a folyadékkal. Az ecet jellegzetes szaga rövid időn belül elillan, és vele együtt a folt is jó eséllyel távozik. Az ecetes vizes tisztítást egyébként általános szőnyegtisztításra, szőnyegfrissítésre is használhatjuk. Alapos porszívózás után fújjuk be a szőnyeget a bekevert ecetes lével, majd dörzsöljük is át vele. A szálak felfrissülnek, tiszták lesznek és visszanyerik eredeti színüket is.



2. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna is rendkívül sokrétűen felhasználható a háztartásban, csak úgy, mint a folttisztításban. Önmagában is szórhatjuk a kezelendő felületre, vagy vízzel elkeverve. Gyengéden dörzsöljük át a szőnyeg kritikus részeit, majd hagyjuk hatni. Bő másfél óra múlva távolítsuk el, vagy porszívózzuk fel a port – az eredmény magáért beszél.

Amennyiben a fenti két megoldás közül egyik sem vezetett eredményre, úgy megpróbálhatunk erősebb megoldásokhoz nyúlni: a külön az erre a célra készített folttisztító készítmények is sikeresek lehetnek – ám arra mindenképpen vigyázzunk, hogy olyan szert ne vigyünk fel a szőnyegre, mely a színét is fakíthatja. Ezt megelőzendő érdemes egy kisebb részen próbát végezni.

Ha szeretnénk elkerülni a folttisztítással járó problémákat, akkor érdemes modern, mosható, könnyebben tisztítható szőnyegeket választani. A sötét színű, vagy mintás szőnyegen jellemzően kevésbé szembetűnő a halvány folt, mint egy kényesebb perzsa szőnyegen. A kisebb rongy- vagy futószőnyegeket pedig akár gépben is moshatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 08. 15:51, péntek | PR

Halloweenkor a csontvázas, karácsonykor a rénszarvasos a divat

A pólók igen kedvelt ruhaneműk. Lehetnek egyszínűek vagy mintásak, felvehetjük farmernadrággal vagy szoknyával, de a rájuk került dizájnnal sok mindent kifejezhetünk.

2019. November 08. 15:48, péntek | PR

Egy szinkronstúdió munkája és felelőssége

Manapság a szinkronra sokan tekintenek úgy, hogy előbb-utóbb letűnt műfaj lesz. Valójában a szinkronizálás egy sokkal összetettebb és fontosabb munka, mint amire a legtöbben gondolunk.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?