Városlista
2020. szeptember 28, hétfő - Vencel

Hírek

2020. Június 07. 11:51, vasárnap | PR

A megyei autópályamatrica dióhéjban

A megyei autópályamatrica dióhéjban

Vidéken feloldották a korlátozások nagy részét, így ismét szabadabban utazhatunk. Ha megyei matricát vásároltunk, kényelmesen hátra dőlhetünk..

2021. január 31-ig gondtalanul közlekedhetünk matricánk érvényességének földrajzi határain belül.

Azzal, hogy véget értek vidéken a koronavírus miatt életbe léptetett utazási korlátozások, ismét megélénkült a forgalom az autópályákon és a gyorsforgalmi úthálózat díjköteles szakaszain. Érthető, hogy a több hetes házi karantén után az autóvezetők most leporolják járműveket, és ellenőrzik, vajon mi is volt az érvényességi idő a legutóbb vásárolt matricán, hiszen az élet megy tovább. Azonban annak, aki – előrelátóan – megyei (vagy éves) verziót váltott, most nincs teendője: a teljes útdíj kifizetve, a szabadság a koronavírus után is az övé!

Érvényesség

Ez a típusú éves jogosultság az egyik leggazdaságosabb opció, hiszen egy-egy „egység” D1 díjkategóriában mindössze 5.000 forint, így igazán nem nagy kiadás. A megyei matrica érvényessége egységes, bármilyen kategóriáról is van szó, adott területre a kiváltás napjától a következő év január 31-éig jogosít fel az autópályák és a gyorsforgalmi úthálózat használatára. Aki tehát még 2020. legelején beszerezte sajátját, annak nem is 12, hanem 13 hónapig nem kell gondolnia az újabb díj befizetésére.

Terület

A megyei aztópályamatrica – mint ahogy azt beszédes neve is sejteni engedi –, területi érvényesség alapon működik. A közigazgatási határok a mérvadók: pl a somogyi matrica a megye összes útjára, plusz a szomszédos megyék területére eső első lehajtókig tartó szakaszokra érvényes.

Egyszerre természetesen több megyére vásárolhatunk jogosultságot, így, ha jellemzően két település között közlekedünk a legtöbbet, egy vásárlással beszerezhetjük az A pontot B-vel összekötő valamennyi megye matricáit.

Kinek jó?

Mindenekelőtt agglomerációkban lakóknak, akik a megye egy másik településbe járnak napi vagy heti szinten dolgozni. Nekik a gyors munkába, majd haza utazáshoz tökéletes választás a megyei matrica. Ugyanígy, a megyén belül lakó hozzátartozót (például idős szülőt) nagy rendszerességgel látogató autósok számára igen előnyös megoldás.

Érdemes azonban az esetben is számításba venni a megyei matricákat, ha mondjuk a fővárosból járunk le gyakran balatoni nyaralónkhoz vagy Tisza-tavi üdülőnkhöz, hiszen 2-3 megye éves kiváltásával a legjobb ár-érték arányú üzletet köthetjük! Ráadásul az akár 13 hónapra megváltott matricák talán többször is csalnak ki minket a zsúfolt városból, így több időt tölthetünk a természetben!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 21. 11:24, hétfő | PR

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat felvételei augusztus közepe óta zajlanak. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik a produkció sikerességén.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.