Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2020. Június 07. 11:51, vasárnap | PR

A megyei autópályamatrica dióhéjban

A megyei autópályamatrica dióhéjban

Vidéken feloldották a korlátozások nagy részét, így ismét szabadabban utazhatunk. Ha megyei matricát vásároltunk, kényelmesen hátra dőlhetünk..

2021. január 31-ig gondtalanul közlekedhetünk matricánk érvényességének földrajzi határain belül.

Azzal, hogy véget értek vidéken a koronavírus miatt életbe léptetett utazási korlátozások, ismét megélénkült a forgalom az autópályákon és a gyorsforgalmi úthálózat díjköteles szakaszain. Érthető, hogy a több hetes házi karantén után az autóvezetők most leporolják járműveket, és ellenőrzik, vajon mi is volt az érvényességi idő a legutóbb vásárolt matricán, hiszen az élet megy tovább. Azonban annak, aki – előrelátóan – megyei (vagy éves) verziót váltott, most nincs teendője: a teljes útdíj kifizetve, a szabadság a koronavírus után is az övé!

Érvényesség

Ez a típusú éves jogosultság az egyik leggazdaságosabb opció, hiszen egy-egy „egység” D1 díjkategóriában mindössze 5.000 forint, így igazán nem nagy kiadás. A megyei matrica érvényessége egységes, bármilyen kategóriáról is van szó, adott területre a kiváltás napjától a következő év január 31-éig jogosít fel az autópályák és a gyorsforgalmi úthálózat használatára. Aki tehát még 2020. legelején beszerezte sajátját, annak nem is 12, hanem 13 hónapig nem kell gondolnia az újabb díj befizetésére.

Terület

A megyei aztópályamatrica – mint ahogy azt beszédes neve is sejteni engedi –, területi érvényesség alapon működik. A közigazgatási határok a mérvadók: pl a somogyi matrica a megye összes útjára, plusz a szomszédos megyék területére eső első lehajtókig tartó szakaszokra érvényes.

Egyszerre természetesen több megyére vásárolhatunk jogosultságot, így, ha jellemzően két település között közlekedünk a legtöbbet, egy vásárlással beszerezhetjük az A pontot B-vel összekötő valamennyi megye matricáit.

Kinek jó?

Mindenekelőtt agglomerációkban lakóknak, akik a megye egy másik településbe járnak napi vagy heti szinten dolgozni. Nekik a gyors munkába, majd haza utazáshoz tökéletes választás a megyei matrica. Ugyanígy, a megyén belül lakó hozzátartozót (például idős szülőt) nagy rendszerességgel látogató autósok számára igen előnyös megoldás.

Érdemes azonban az esetben is számításba venni a megyei matricákat, ha mondjuk a fővárosból járunk le gyakran balatoni nyaralónkhoz vagy Tisza-tavi üdülőnkhöz, hiszen 2-3 megye éves kiváltásával a legjobb ár-érték arányú üzletet köthetjük! Ráadásul az akár 13 hónapra megváltott matricák talán többször is csalnak ki minket a zsúfolt városból, így több időt tölthetünk a természetben!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 17:20, hétfő | PR

Törlesztőrészleteink védvonala, a hitelfedezeti biztosítás

Az áruhitelek és személyi kölcsönök kiváló lehetőséget nyújtanak egy-egy drágább termék kedvező konstrukciójú megvásárlására. Sokan élnek is vele, ám arra talán kevesen gondolnak, hogy a váratlan eseményekre felkészülve védőh

2020. Július 06. 17:13, hétfő | PR

Vállalkozásunk „arca”, az üzlethelyiség

Kiadó üzlethelyiség keresésekor érdemes előre gondolkoznunk, megterveznünk, hogy hogyan szeretnénk kitűnni az egymás mellett sorjázó üzletek, kirakatok tengeréből. Erre számos megoldás létezhet, íme tehát néhány tipp, hogy kiemelkedj

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Június 07. 11:58, vasárnap | PR

Mit tegyél, hogy a szépnek tűnő bérajánlat után nehogy hoppon maradj

Nehéz most pályakezdőként munkába állni, de nem lehetetlen. Az egyetemi évek sovány ösztöndíja után vonzónak tűnő ajánlat érkezik, de érdemes néhány dologra odafigyelni, hogy ne érjen meglepetés.