Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2011. December 04. 07:34, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

A Melankólia az év európai filmje

A Melankólia az év európai filmje

A Melankólia lett az év filmje, összesen három díjat nyert, hasonlóan A király beszédéhez. A legjobb rendező Susannie Bier, a legjobb dokumentumfilm a Pina 3D lett. A torinói ló mindhárom kategóriában alulmaradt.

Amolyan Oscarosan elnyújtott volt az idei Európa Filmdíj átadó. A műsor eleji spoilerkedés után megjósoltuk, hogy az este nyertese a Melankólia lesz, s igazunk lett. Lars von Trier filmje három díjat nyert, Tom Hooper A király beszéde ugyancsak, ezzel ez a két film az este nagy nyertese. Az Egy jobb világ, a Srác a biciklivel, a Beszélnünk kell Kevinről és a The Artist is kapott egy-egy díjat. Tarr Béla három jelölését nem váltott díjra, valljuk meg őszintén, nem is volt igazán esélye ilyen mezőnyben. Nominációi már önmagában is sikernek nevezhetők.

További részletek ide kattintva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is