Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Október 11. 15:16, csütörtök | PR

A mennyezeti lámpa a stílusos otthon része

A mennyezeti lámpa a stílusos otthon része

A világítás megtervezésekor több szempontot is célszerű figyelembe venni, ha azt szeretnénk, hogy a lámpák összhangban legyenek otthonunk stílusával, és élettel is megtöltsék azt.

A lámpák dizájnja mellett az adott tér, helyiség funkcióját is tartsuk szem előtt. A mennyezeti lámpa sokszor maga az általános világítás, amely azt jelenti, hogy van egy fő fényforrásunk, egy elsődleges lámpatestünk a természetes fényen kívül, amelynek köszönhetően a lehető legegyenletesebben megvilágított egy adott helyiség. Ezért kell a helyét jól meghatározni, amely függ a bevilágítandó terület méretétől.

Mennyezeti lámpa típusok

Otthonunk személyiségünk és stílusunk tükre. Ám a lakberendezők azt mondják, hogy a jól átgondolt világítás, a növények és a minket megtestesítő egy-egy különleges tárgy az, ami életre kelti, a lámpáktól pedig szó szerint ragyogni fog.

Igazán sokszínűek lehetnek a mennyezeti lámpa típusok, ezekből próbáljuk meg kiválasztani a leginkább nekünk tetszőt. A döntés nem is olyan egyszerű, sőt! Például az Elter lámpa szaküzlet kínálatában lehetőségünk van arra, hogy leszűkítsük a keresést aszerint, hogy milyen stílusban, formában, hány izzós megoldásban gondolkodunk.A mennyezeti lámpák között megtalálhatjuk az egyszerűbb, klasszikusabb kerek és szögletes, valamint domború üveges és ufo lámpákat. Választhatunk több izzós kristály csillárt is, amely igazi luxus életérzést és csillogást kölcsönözhet otthonunknak.

Spotlámpák is lehetnek mennyezeti lámpák, főleg, ha több fejből állnak, akkor a fényüket még irányítani is lehet. Ugyanakkor be is építhetjük őket, ha olyan típust választunk, így a modern és elegáns enteriőrökben is megállják helyüket. A mid-century modern stílus hívei is számtalan variációból választhatnak, a nagyon jellemző Szputnyik lámpa modern verziója is fantasztikus látvány, amely vonzza a tekintetet. A ventilátoros lámpa nemcsak Amerikában számít klasszikusnak, menőnek és praktikusnak! Bátran válasszuk ezt a típust, mert megállja a helyét a vidék szerelmeseinek és a városi eklektikáért rajongók otthonában is!

Kiemelt helyiségek

Az előszobában általában nem töltünk túl sok időt, de amikor ott vagyunk, akkor szükségünk van a fényekre, hiszen ott öltözködünk, mielőtt elhagynánk otthonunkat. Mindenképp indokolt ide is a mennyezeti lámpa, jól jön, ha irányítható fényű darabot választunk.

A fürdőszobai világítás megtervezésekor fontos szempont a víz elleni védelem, a főfény és a tükör melletti, valamint hangulatfények feleljenek meg a biztonsági előírásoknak, legalább IP-44-es besorolású lámpákat válasszunk a vizes helyiségekbe.
A nappali az a szoba, ahol sok időt tölt együtt a család, sok funkciót tölt be a helyiség, ez tükröz leginkább minket a mindennapjainkban. Ha amerikai konyhás a nappalink, akkor indokolt a mennyezeti lámpa a konyha, valamint az étkező fölé is külön. Ha elakadunk, akkor kérjük ki szakember tanácsát, hogy pontosan mennyi fényforrásra van szükségünk, hogy elegendő legyen a világítás a tér minden részében.

A hálószoba és a gyerekszoba is az adott személy egy másik oldalát mutatja meg. Egyrészt intimebb a hangulat a hálóban, a gyerekszobai főfény is teljesen más világot képvisel, ráadásul nagyon sok időt tölt a gyermek ebben a helyiségben. Mindkettőben indokolt a mennyezeti világítás, de ügyeljünk arra, hogy legyen hangulatvilágítás is az esti olvasáshoz, tanuláshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat