Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2018. Október 11. 15:16, csütörtök | PR

A mennyezeti lámpa a stílusos otthon része

A mennyezeti lámpa a stílusos otthon része

A világítás megtervezésekor több szempontot is célszerű figyelembe venni, ha azt szeretnénk, hogy a lámpák összhangban legyenek otthonunk stílusával, és élettel is megtöltsék azt.

A lámpák dizájnja mellett az adott tér, helyiség funkcióját is tartsuk szem előtt. A mennyezeti lámpa sokszor maga az általános világítás, amely azt jelenti, hogy van egy fő fényforrásunk, egy elsődleges lámpatestünk a természetes fényen kívül, amelynek köszönhetően a lehető legegyenletesebben megvilágított egy adott helyiség. Ezért kell a helyét jól meghatározni, amely függ a bevilágítandó terület méretétől.

Mennyezeti lámpa típusok

Otthonunk személyiségünk és stílusunk tükre. Ám a lakberendezők azt mondják, hogy a jól átgondolt világítás, a növények és a minket megtestesítő egy-egy különleges tárgy az, ami életre kelti, a lámpáktól pedig szó szerint ragyogni fog.

Igazán sokszínűek lehetnek a mennyezeti lámpa típusok, ezekből próbáljuk meg kiválasztani a leginkább nekünk tetszőt. A döntés nem is olyan egyszerű, sőt! Például az Elter lámpa szaküzlet kínálatában lehetőségünk van arra, hogy leszűkítsük a keresést aszerint, hogy milyen stílusban, formában, hány izzós megoldásban gondolkodunk.A mennyezeti lámpák között megtalálhatjuk az egyszerűbb, klasszikusabb kerek és szögletes, valamint domború üveges és ufo lámpákat. Választhatunk több izzós kristály csillárt is, amely igazi luxus életérzést és csillogást kölcsönözhet otthonunknak.

Spotlámpák is lehetnek mennyezeti lámpák, főleg, ha több fejből állnak, akkor a fényüket még irányítani is lehet. Ugyanakkor be is építhetjük őket, ha olyan típust választunk, így a modern és elegáns enteriőrökben is megállják helyüket. A mid-century modern stílus hívei is számtalan variációból választhatnak, a nagyon jellemző Szputnyik lámpa modern verziója is fantasztikus látvány, amely vonzza a tekintetet. A ventilátoros lámpa nemcsak Amerikában számít klasszikusnak, menőnek és praktikusnak! Bátran válasszuk ezt a típust, mert megállja a helyét a vidék szerelmeseinek és a városi eklektikáért rajongók otthonában is!

Kiemelt helyiségek

Az előszobában általában nem töltünk túl sok időt, de amikor ott vagyunk, akkor szükségünk van a fényekre, hiszen ott öltözködünk, mielőtt elhagynánk otthonunkat. Mindenképp indokolt ide is a mennyezeti lámpa, jól jön, ha irányítható fényű darabot választunk.

A fürdőszobai világítás megtervezésekor fontos szempont a víz elleni védelem, a főfény és a tükör melletti, valamint hangulatfények feleljenek meg a biztonsági előírásoknak, legalább IP-44-es besorolású lámpákat válasszunk a vizes helyiségekbe.
A nappali az a szoba, ahol sok időt tölt együtt a család, sok funkciót tölt be a helyiség, ez tükröz leginkább minket a mindennapjainkban. Ha amerikai konyhás a nappalink, akkor indokolt a mennyezeti lámpa a konyha, valamint az étkező fölé is külön. Ha elakadunk, akkor kérjük ki szakember tanácsát, hogy pontosan mennyi fényforrásra van szükségünk, hogy elegendő legyen a világítás a tér minden részében.

A hálószoba és a gyerekszoba is az adott személy egy másik oldalát mutatja meg. Egyrészt intimebb a hangulat a hálóban, a gyerekszobai főfény is teljesen más világot képvisel, ráadásul nagyon sok időt tölt a gyermek ebben a helyiségben. Mindkettőben indokolt a mennyezeti világítás, de ügyeljünk arra, hogy legyen hangulatvilágítás is az esti olvasáshoz, tanuláshoz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.

2019. Május 21. 23:41, kedd | PR

A legfontosabb tippek melltartó mosáshoz

Melltartót választani a nők többségének fogós feladat. Rengeteg fazon, típus, márka létezik, és szinte nincs két egyforma női alkat.

2019. Május 13. 10:00, hétfő | PR

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat.