Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 14. 08:33, szerda | Helyi

A munkaügyi központ felkészült

A munkaügyi központ felkészült

Sajtóközleményt adott ki a Fejér Megyei Kormányhivatal Létszámcsökkentés az ISD DUNAFERR Zrt.-nél? – a munkaügyi központ felkészült címmel augusztus 13-án.

A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja részére a mai napig nem érkezett az ISD DUNAFERR Zrt. részéről a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. 74.§ (1) bekezdésében előírt szándékbejelentés a csoportos létszámcsökkentésről. A munkaügyi központ dunaújvárosi kirendeltsége a céggel folyamatos kapcsolatban áll. A munkaügyi központ előzetesen kidolgozott egy intézkedési tervet, amelynek véglegesítéséhez azonban szükséges az érintett munkavállalók létszáma és foglalkoztatási csoportok szerinti megoszlása. Ezek az adatok kötelező kellékei a munkáltató szándékbejelentésének.

A kormányt bíráló politikusok elfeledkeznek arról, hogy - miután 2004-ben, a szocialista kormányzás alatt a vállalatot privatizálták -, a ISD DUNAFERR Zrt. magánkézben van, az államnak korlátozott eszközei vannak a tulajdonosi döntés befolyásolására. A kormányzati szervek beavatkozási lehetőségei az Európai Unió acéliparra vonatkozó korlátozásai miatt igen behatároltak. Ennek ellenére az elmúlt hónapokban a Nemzetgazdasági Minisztérium szakértői felvették a kapcsolatot a vállalattal, és minden lehetséges eszközzel próbálják enyhíteni a súlyos problémákat.

A kormányhivatal munkaügyi központja felkészült arra, hogy szolgáltatásaival és támogatásaival segítse a leépítéssel érintett munkavállalókat. Felajánlja, hogy kihelyezett ügyfélszolgálatot létesít a gyár területén, ahol a munkavállalók tájékoztatást kaphatnak aktuális állásajánlatokról, a munkaügyi központ foglalkoztatási és képzési támogatásairól, munkavállalási, jogi, stb. tanácsadásban részesülhetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.