Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 21. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A nemzeti letelepedés iránti kérelemről

A nemzeti letelepedés iránti kérelemről

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal tájékoztatót adott ki a nemzetgazdasági érdekre történő hivatkozással benyújtott tartózkodási engedély kérelmezésének rendjéről. A nemzeti letelepedés iránti kérelem kizárólag Magyarországon, a nemzeti letelepedésre vonatkozó általános szabályok szerint terjeszthető elő.

Nemzetgazdasági érdek fennállása esetén a tartózkodás célja igazolható:

- legalább 250.000 euró névértékű, jogszabály által meghatározott vállalkozás által kibocsátott legalább öt éves futamidejű értékpapír tulajdonjogának a kérelmező harmadik országbeli állampolgár vagy a többségi tulajdonában álló gazdasági társaság általi megszerzését tanúsító hitelt érdemlő okirattal

- a jogszabály által meghatározott vállalkozás által kiadott okirattal , melyben a vállalkozás igazolja, hogy a kérelmező tartózkodási engedélye kiadásától számított 45 napon belül a kérelmező befizetéséből lejegyzi az államkötvényt, legalább 250.000 euró névértékben, vagy

- a mennyiben a nemzetgazdasági érdek fennállását nem államkötvény vásárlása alapozza meg, akkor bármely hitelt érdemlő okirattal.

Ha a beutazás és tartózkodás engedélyezése a törvényben meghatározott értékpapír megvásárlására, vagy magyarországi befektetésre tekintettel nemzetgazdasági érdeken alapul, az eljáró hatóság vélelmezi, hogy a kérelmező rendelkezik a magyarországi megélhetését, szállását, és egészségügyi ellátását biztosító anyagi fedezettel.

A nemzeti letelepedés iránti kérelem kizárólag Magyarországon, a jövőbeni lakóhely szerint illetékes regionális igazgatóságon, a nemzeti letelepedésre vonatkozó általános szabályok szerint terjeszthető elő.

Tájékoztató a nemzetgazdasági érdekre történő hivatkozással benyújtott tartózkodási engedély kérelmezésének rendjéről című anyag teljes terjedelmében elérhető a bmbah.hu honlapon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk