Városlista
2021. május 13, csütörtök - Szervác

Hírek

2021. Március 11. 14:16, csütörtök | PR

A nyitott irodák évtizedei

A nyitott irodák évtizedei

Az iroda szó hallatán sokak számára egy szűkös, sötét, egyetlen asztalból és székből álló kis helyiség jut eszébe, ahová a dolgozó bepréselheti magát.

Ez azonban egyáltalán nem igaz, sőt, a kiadó irodák kínálatában egyre több tágas, nyitott irodahelyiség található. Miként ívelhetett felfelé az ilyen helyiségek népszerűsége?


Zsúfolt múlt
A felvezetésben említett szűkös elképzelés nem teljesen légből kapott, hiszen nagyobb cégeknél, multinacionális vállalatoknál nem volt ritka korábban sem, hogy a dolgozóknak csak egy-egy munkaállomás jutott. Ez nagyban beszűkítette a munkaterületet, ezáltal a benne dolgozó komfortérzetére is kedvezőtlen hatással lehetett. Persze az ilyen jellegű helytakarékosságnak is oka van.

Munkakörből kifolyólag – ha például valaki ügyfélszolgálati, telefonos munkát végez – valóban elég lehet egy kisebb munkatér, ezáltal pedig jóval több ember sűríthető be egyetlen terembe. Ez azonban egy meglehetősen idejétmúlt és a dolgozókra előnytelen hatást gyakorló elképzelés. A kiadó irodák kínálata mára átalakult és számos – nem is feltétlenül új építésű – olyan helyiséget találunk például az in-management.hu oldalán is, melyek sokkal inkább megfelelnek a kor követelményeinek.

A nyitott terek előretörése

A technológiai fejlődés és a társadalmi viszonyok átalakulása egyre inkább egy olyan igényt fogalmazott meg, mely szerint a munkahelynek is megfelelően tágas, egészséges és inspiráló közeget kell biztosítania a munkavállalók számára. Egy világos, nagy terekkel rendelkező irodahelyiség jóval motiválóbb keretet nyújt a mindennapi munkavégzéshez és a benne dolgozók is sokkal nagyobb kedvvel érkeznek meg nap mint nap a munkahelyükre.

A cégek sikere pedig nagyban múlik a dolgozói motivációin és munkakedvén, így tehát közel sem mindegy, hogy az általuk bérelit iroda milyen körülményeket biztosít. Az olyan oldalak, mint amilyen az in-management.hu is számos opciót kínál, így a bőséges kínálat tudatában merülhetünk el a keresésben, hogy aztán rábukkanjunk az ideális jelöltre. Ne feledjük, tágasabb tér, lelkesebb munkaerő.

Csapatjátékosok előnyben

Ha a kiadó irodák böngészésekor mi is a nyitott helyiségek mellett tesszük le a voksunkat fontos, hogy a csapatunkat is olyan emberekből állítsuk össze, akik legalább annyira nyitottak, mint a dolgozói tér. Egy közösségi, nyitott iroda mindennap folyamatos emberi interakciókkal jár, a kollégák sokkal szorosabb kapcsolatban lesznek egymással napi szinten, így fontos, hogy ne érezzék magukat kényelmetlenül az ilyen szituációkban.

A nyitott irodák erősíthetik a csapatszellemet, hiszen a benne dolgozók úgy érzik nem csak magukért, hanem egymásért és a cégért is dolgoznak. Emellett leegyszerűsödik a kommunikáció, a kollegális viszonyok erősödnek, egyfajta bajtársias hangulat alakul ki. Ennek valószínűségét még tovább növelhetjük, ha a tágas irodai teret hangulatosan rendezzük be, ellátva minden olyan kiegészítővel, mely a mindennapokban jól jöhet a dolgozók számára. Hiszen ne feledjük, egy tágas tér önmagában nem elég, élettel is meg kell töltenünk, hogy a motiváció fellendüljön

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 10. 10:01, hétfő | PR

A lakásbérlés rejtett praktikái

Bár egy ingatlan bérbe vétele alapvetően egyszerű folyamat, mégis jobb, ha odafigyelünk a részletekre.

2021. Május 05. 18:04, szerda | PR

Mintás falak festése egyszerűen? Mutatjuk!

Nem kell vagyonokat elköltened, ha feldobnád a lakást valami egyedi ötlettel. Az sem baj, ha nem akarsz sokat vacakolni.

2021. Április 27. 10:34, kedd | PR

Bővül és megújul a varsányi általános iskola

Új tantermekkel és szaktantermekkel, tornateremmel, valamint többi közt műanyag borítású sportpályával is bővül a hamarosan megújuló Varsányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola.

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.