Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Október 09. 04:45, csütörtök | Helyi

A Patkánymentesítik a Zöld SZTK-t - képekkel

A Patkánymentesítik a Zöld SZTK-t - képekkel

Óriási előrelépés a zöld rendelőnél.

Újabb patkányirtási akciót tartott Iván László, a 6-os körzet képviselőjelöltje a zöld SZTK-ban. Ezúttal nem csak az épületen kívül rakhattak le csapdákat a kártékony rágcsálók ellen, hanem az épületen belül is. –Elhatároztam, hogy megpróbálok tenni az ügy érdekében. Nem egyszerű feladat, hiszen eladták, magánkézbe került. Sokszor jártam az önkormányzatnál, a jegyző asszonnyal kerestük a jogi megoldásokat, hogyan tudnánk egyáltalán bejutni az épületbe. Most a kisebbségi tulajdonosok révén sikerül bejutnunk, így az épületen belül helyezünk ki csapdákat a patkánykolóniák ellen, de a kitakarításra nincs felhatalmazásunk– mondta Iván László.

Hozzátette, a kisebbségi tulajdonosok beleegyeztek abba is, hogy megvásárolná a részüket az önkormányzat. A többségi tulajdonos viszont olyan magas összegért adná el a részét, amelynek kapcsán az önkormányzat azt vállalta fel, hogy megkezdi a tárgyalásokat, a közgyűlés elé viszik.

– Azt szeretnénk elérni, hogy legalább biztonságosan lezárjuk az épületet, hogy ne mászkáljanak itt a gyerekek, és senki se, amíg ilyen embertelen állapotok vannak– hangsúlyozta a képviselőjelölt. Az egykor szebb napokat is megélt rendelőben rendkívüli állapotok uralkodnak a mai napig, a törött berendezések, a hatalmas szemétkupac miatt szószerint egy lépést is alig lehetett tenni. Nem csak a látvány elkeserítő, a törmelékek közt szanaszét lévő zárójelentések, betegkartonok, hanem a bűz, a mocsok, a fertőzésveszély, egy ilyen hely a patkánykolóniák melegágya lehet. A helyszínen volt Csabina Elek, a rágcsálóirtást végző Roxin Kft. ügyvezetője is, és 25-30 ládát, patkánycsapdát helyeztek el az épületben. Csabina Elek elmondta, az eddigi tapasztalatok, ellenőrzések alkalmával látható, A hogy jelentősen csökkent a patkányok száma, ám még mindig megbújnak a rendelőben, amik aztán a városrészben portyáznak.

Ekkor azonban a helyszínre érkezett Rabovszky György, az épület többségi tulajdonosának, a Pentinvest Kft. ügyvezetője. Egyfajta vita alakult ki arról, hogy mit keresnek az épületben, illetve, miért nem valósult még meg többszöri hatósági felszólításra a rendrakás vagy akár az épület biztonsági lezárása. Akkor szóban megegyeztek, hogy a többségi tulajdonos engedélyt ad arra, hogy kitakarítsa az önkormányzat az épületet. Iván László elmondta, a jegyzőnél folytatták a megbeszélést, és megkapták az írásos engedélyt is.

– Ez hatalmas előrelépés a zöld SZTK-ügyében. Kezünkbe került a nyilatkozat, az engedély, s mindez nulla forintjába került az önkormányzatnak.

Innentől már közgyűlés dönthet a kitakarítás folyamatáról. Remélem, a lakók is megkönnyebbülnek, hogy végre rendet tesznek ebben az épületben–mondta Iván László, aki három hónap alatt érte el ezt az eredményt.

–Képviselőjelöltként indulok a körzetben. A lakókkal beszélve, ez volt az egyik legfontosabb problémájuk, amire évek óta várják a megoldást. Most egyről a kettőre jutottunk, folytatni kell tovább, hogy végleg pont kerüljön az ügy végére–tette hozzá Iván László.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.