Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Június 08. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A pénztárgépcsere híre is fehéredést hoz

A pénztárgépcsere híre is fehéredést hoz

Máris érezhető a pénztárgépcserét előíró intézkedés hatása. A Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek azt mondta: a hivatalos, hatósági adatok tanúsága szerint az új szabályok bejelentése óta egyes gazdasági ágazatokban – különösen a kiskereskedelemben és a vendéglátásban – megugrott a legális forgalom.

Feltételezhető, hogy a későbbi adóhatósági ellenőrzéstől tartva számos kereskedő, vendéglős és boltos a korábbihoz képest már most is több ügylet után ad nyugtát – mondta Pankucsi Zoltán, hozzátéve: befolyhat az a 95 milliárd forint, amelyet a szaktárca az intézkedéstől remél. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy az adóhatósággal állandó elektronikus kapcsolatban álló új kasszák bevezetése nyomán húsz–negyven százalékkal is nőhet a bejelentett ügyletek száma. A várt 95 milliárdos többlet a teljes forgalom hat-hét százalékos bővülésével elérhető.

Pankucsi Zoltán közölte azt is, jelenleg semmi nem indokolja a pénztárgépek cseréjéhez megszabott határidők módosítását. Felidézte: az elektronikus naplóval nem rendelkező, a köznyelvben csak kontrollszalagos kasszaként emlegetett gépeket június utolsó napjáig használhatják a gazdasági élet szereplői, a modernebb, elektronikus naplóval felszerelt készülékek december végéig üzemeltethetők. – A minisztérium folyamatosan figyeli, értékeli a folyamatban részt vevő hatóságok, a gyártók és az érintett vállalkozások visszajelzéseit – mondta a helyettes államtitkár. – Voltak ugyan kezdeti nehézségek – folytatta –, de a mostani viszonyok már arra engednek következtetni, hogy egy-két héten belül biztosan megjelennek az első működőképes új pénztárgépek a piacon. Ezt elősegítheti, hogy az engedélyező hatóság soron kívül tekinti át a gyártók beadványait, az adóhivatal pedig segítséget nyújt a tesztelni kívánó kasszacégeknek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket