Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Január 22. 20:40, szerda | Helyi
Forrás: Dunaújváros hetilap fotóival

A polgármester fogadta a diákokat- képekkel

A polgármester fogadta a diákokat- képekkel

Városunk iskolái, iskolásai számtalan sikerrel, eredménnyel büszkélkednek. Ezeknek egy része ismert, de nagyon sok közülük az intézmények falai között marad.

Ezeknek az értékeknek és sikereknek a közzétételére vállalkozott decemberben a Dunaújváros Info és honlapunk.

A lap szándékai szerint minden hónapban bemutatja milyen kimagasló általános iskolai és középiskolai eredmények születtek. Az eredmények közzététele mellett versenyt is hirdettek a jelölteteknek, a városlakók szavazhatták meg a www.infodunaujvaros.hu honlapon, hogy szerintük melyik iskola melyik tanulója érdemes a hónap iskolája és hónap diákja címre.

Az első alkalommal tavaly év végén decemberben mutatkoztak be és versenyeztek az általános iskolák és a középiskolák. A nevezett diákokat és az iskolák igazgatóit fogadta szerda délben Cserna Gábor, polgármester.

Kiemelkedő eredményt ért el tavaly decemberben az Arany János iskola labdarúgó csapata, akik a IV. DPASE-HILD kupán elsők lettek. A Dózsa György iskola néprajzi és népdal énekesei, akik a Mezőföld kincsei vetélkedőn elsők lettek, és Klujber Katrin, a Szilágyi tagiskola tanulója, aki a magyar serdülő kézilabda válogatott tagja. A Gárdonyi Géza iskolából Jakubik Beatrix, aki városi olvasási versenyt nyerte meg. A Rudas Középiskolából Vida Zoltán, aki a 7. Országos Földtudományi Konferencián lett első.

A Sándor Frigyes Zeneiskolából Gida Csoboka, klarinétos, aki meghívásos pályázat után került be az Erzsébet Talentum programba. A Széchenyi Gimnázium Napkelet műveltségi vetélkedő, Kárpát-medencei döntőjébenl I. helyezett csapata: Priol Balázs, Balla Zsuzsanna tanulók és a csapat tanári tagja: Hutvágnerné Róth Éva.

Cserna Gábor polgármester köszöntötte a diákokat, s méltatta az elért eredményeiket. Hangsúlyozta, hogy nagy örömmel vállalkozott a találkozóra, hiszen nagyon büszke a pedagógus múltjára. Hangsúlyozta, hogy mindegyik siker önmagában is jelentős, s nagyon nehezen összemérhető egy sportsiker egy tanulmányi verseny eredményével.

Majd átadta a városlakók szavazata alapján a díjat a Hild Középiskola sikeres röplabdásának Gebhardt Norbertnek, aki a legjobb utánpótlás korú játékos címet nyerte el a Magyar Röplabda Szövetségtől . Így a hónap iskolája a Hild Középiskola lett. Szemenyei Istvántól a Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezetőjétől vehette Kolics Gábor az iskola igazgatója a sportszervásárlási utalványt és tárgyjutalomban részesült a DKKA jóvoltából a Gebhardt Norbert. Gebhardt Norbert, a Hild 11/a osztályos tanulója, akit a Magyar Röplabda Szövetség Elnöksége a legutóbbi ülésén a 2012/2013-as bajnoki idényben nyújtott teljesítménye alapján választott meg.

Eredményei: korosztályos Magyar Válogatott, diákolimpiai bajnok, serdülő bajnok, junior bajnok, a tornák legjobb játékosa, a Dunaferr junior és felnőtt csapatának meghatározó játékosa.

Az Info Dunaújváros újság februári számában mutatkoznak be azok az iskolák és diákok, akik a hónap diákja februári címért szállnak versenybe. Szavazni a www. infodunaujvaros.hu honlapon lehet. Cserna Gábor, polgármester reményét fejezte ki, hogy a kezdeményezés hagyománnyá válik, s nem csupán a hónap, hanem az év iskoláját és diákját is köszöntheti majd.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.