Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2012. Augusztus 08. 15:56, szerda | Külföld
Forrás: MTI

A román rendőrség szerint nem az adóhatóság volt elnökének kabinetfőnökét vették őrizetbe a Dominikai Köztársaságban

A román rendőrség szerint nem az adóhatóság volt elnökének kabinetfőnökét vették őrizetbe a Dominikai Köztársaságban

A román rendőrség szerdán közleményben tudatta: nem a korrupció gyanújával körözött Codrut Alexandru Martát, a román adóhatóság volt elnöke kabinetfőnökét vették őrizetbe a Dominikai Köztársaság hatóságai.

Amint a rendőrség honlapján megjelentetett rövid közleményben áll, az Interpol közvetítésével elvégzett adat- és információcsere alapján állapították meg, hogy nem azonos Codrut Alexandru Martával az a férfi, akit a Dominikai Köztársaság hatóságai vettek őrizetbe hétfőn.
Kedden a dominikai rendőrség tájékoztatta a közvéleményt, hogy Sosua városában őrizetbe vették a 38 éves Codrut Alexandru Martát, aki Litvániából érkezett a karibi országba hamis útlevéllel.
Codrut Alexandru Marta az adóhivatal egykori vezetőjének, Sorin Blejnarnak volt a kabinetfőnöke. Őt és volt főnökét, illetve más kormánytisztviselőket - a vámhatóság volt főnökét, továbbá a belföldi elhárítás illetékeseit - adócsalással vádolják. A romániai sajtó korábban arról írt, hogy az érintettek 2011 májusa és 2012 júliusa között nagy mennyiségű gázolajat csempésztek be az országba illeték- és adófizetés nélkül, az államot a számítások szerint 15 millió eurós kár érte.
Blejnart 2009 elején nevezte ki Emil Boc miniszterelnök az adóhatóság elnöki posztjára, ezt a tisztséget 2012 április elejéig töltötte be, amikor az akkori miniszterelnök, az alig két hónapig hivatalban lévő Mihai Razvan Ungureanu visszahívta posztjáról. Marta májusban elhagyta Romániát.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 22. 13:03, csütörtök | Külföld

Hét ember ellen emeltek vádat a francia tanárgyilkosság miatt, két kiskorú szabadlábon védekezhet

Hét ember, köztük két kiskorú ellen emelt vádat terrorista gyilkosságban való bűnrészesség gyanúja miatt csütörtökre virradóan Samuel Paty tanár kegyetlen megölése ügyében.

2020. Október 22. 11:00, csütörtök | Külföld

Rekordokat dönt Trump arizonai táncának nézettsége a médiában

Rekordokat dönt Donald Trump amerikai elnök arizonai kampányrendezvényén előadott táncának nézettsége az amerikai televíziókban és a közösségi médiában - jelentette az amerikai közszolgálati rádió (NPR) szerdán este.

2020. Október 22. 08:05, csütörtök | Külföld

A fertőzöttek száma a világban már meghaladta a 41,1 milliót, a gyógyultaké a 28 milliót

A világon már 41 171 093 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 130 597, a meggyógyultaké pedig 28 040 033 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem csütörtök reggeli adatai szerint.

2020. Október 21. 15:08, szerda | Külföld

Franciaországban a napi esetszám csökkent, de a súlyos esetek és a halottak száma nő

Az elmúlt 24 órában 20 468 koronavírusos estet tártak fel Franciaországban, ami több, mint az előző napi 13 243, de elmarad a hétvégén és a múlt héten regisztrált 30 ezres napi esetszámoktól.