Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Augusztus 08. 15:56, szerda | Külföld
Forrás: MTI

A román rendőrség szerint nem az adóhatóság volt elnökének kabinetfőnökét vették őrizetbe a Dominikai Köztársaságban

A román rendőrség szerint nem az adóhatóság volt elnökének kabinetfőnökét vették őrizetbe a Dominikai Köztársaságban

A román rendőrség szerdán közleményben tudatta: nem a korrupció gyanújával körözött Codrut Alexandru Martát, a román adóhatóság volt elnöke kabinetfőnökét vették őrizetbe a Dominikai Köztársaság hatóságai.

Amint a rendőrség honlapján megjelentetett rövid közleményben áll, az Interpol közvetítésével elvégzett adat- és információcsere alapján állapították meg, hogy nem azonos Codrut Alexandru Martával az a férfi, akit a Dominikai Köztársaság hatóságai vettek őrizetbe hétfőn.
Kedden a dominikai rendőrség tájékoztatta a közvéleményt, hogy Sosua városában őrizetbe vették a 38 éves Codrut Alexandru Martát, aki Litvániából érkezett a karibi országba hamis útlevéllel.
Codrut Alexandru Marta az adóhivatal egykori vezetőjének, Sorin Blejnarnak volt a kabinetfőnöke. Őt és volt főnökét, illetve más kormánytisztviselőket - a vámhatóság volt főnökét, továbbá a belföldi elhárítás illetékeseit - adócsalással vádolják. A romániai sajtó korábban arról írt, hogy az érintettek 2011 májusa és 2012 júliusa között nagy mennyiségű gázolajat csempésztek be az országba illeték- és adófizetés nélkül, az államot a számítások szerint 15 millió eurós kár érte.
Blejnart 2009 elején nevezte ki Emil Boc miniszterelnök az adóhatóság elnöki posztjára, ezt a tisztséget 2012 április elejéig töltötte be, amikor az akkori miniszterelnök, az alig két hónapig hivatalban lévő Mihai Razvan Ungureanu visszahívta posztjáról. Marta májusban elhagyta Romániát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.