Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Február 19. 00:58, szerda | Helyi

A sasok is indulnak a választásokon

A sasok is indulnak a választásokon

Aquila - azaz sas a jelük és a nevük, célozva arra, hogy a sas vitte a Biblia szerint a halat a mennyekbe... Közvetítő szerepet vállalnak, szeretnének vállalni- hangsúlyozta a választásokon induló Aqulia Párt elnöke.

Varga Péterné elnök elmondta, hogy korábban AQUILA Egyesületként – 13 évig működött – több száz szegény fiatalt tanítottak teljesen ingyen különböző tantárgyakra. Haldoklókat, elfekvő betegeket részesítettek lelki segítségben, és ma is – engedéllyel – a Szent Imre Kórházban végzik ezt a nehéz, de szép munkát. Lelki segítséget is adnak (ma is) a hozzájuk fordulóknak, és nevelik a fiatalságot a magas szinten megélt emberi életre. Az elmúlt években hozott egyesületi törvények miatt nagyobb horizontot választva humánus, Istenhez hű cselekedeteikhez, párttá alakultak. Az AQP tagok 15 éve templomban tett fogadalommal, szigorúbb életre elkötelezett, katolikus keresztények, mondhatjuk, világi szerzetesek, viszont pártjuk nem az Egyház akaratából működtetett szervezet.

A párttá alakulás oka: Elmondásuk szerint az AQUILA Párt (AQP) nem a hatalom megragadása miatt jött létre, hanem az Ország erkölcsi, humánus, gazdasági felemelését, a szegénység felszámolását szeretné elérni, amelyre egy kidolgozott, konkrét megoldásokat tartalmazó, 70 oldalas programja van, és amely 2012 nov. óta a párt honlapján olvasható: www.aquilapart.hu

Pártként szegények, és saját erejükből nem is lesz óriásplakátjuk stb. Szembesítették az aggódókat, a kritizálóikat azzal, hogy ez a szegénység nem feltétlenül hátrány, főleg, ha valaki racionálisan, másként gondolkodik, az könnyen megértheti. (Mind önkéntesként dolgoznak, költségeiket is maguk fizetik.) Elmondták: a pénz most arra is jó a pártoknak, hogy emocionálisan belehajszoljanak egy csomó embert olyan hisztériába, amely majd a megválasztásukat éri el. Nekik ez komolytalan és erkölcstelen dolog lenne.

A „szegénységük” fontos jelzés arra, - állítja az elnökasszony- hogy senki sem korrumpálhatja őket, és ez így is marad.

Az AQP céljai közt szerepel a nyugdíjak, a munkához való jog és az erkölcsök megreformálása: (bővebben minden megtalálható a www.aqp.hu honlapon.)

Jelöltjeikért felelősséget vállalnak, így 31-en szállnak csak síkra a képviselői mandátumért, lehetőleg olyanokat indítanak egy-egy körzetért, akik ott személyes kapcsolattal rendelkeznek. A 04. választási körzet jelöltjének testvére Ercsiben lakik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.