Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 02. 11:37, szerda | Helyi

A segítőket is segítik

A segítőket is segítik

A szociális alapellátásban dolgozókat segíti az a program, amelyre közel 35 millió forintot nyert városunk Új Széchenyi Terv keretén belül.

A program során többek között a konfliktuskezelést, a mentális egészség fenntartását és az elsősegélynyújtás alapjait is elsajátíthatja 15-20 fős csoportokban a 150 szociális alkalmazott az Útkeresés Segítő Szolgálat koordinációján keresztül.


A ,,Modell program a szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására" elnevezésű projekt a különböző szakterületek együttműködésének fejlesztését is szolgálja. A program félidejéhez kapcsolódva tartottak sajtótájékoztatót a napokban.


Kissné Fekete Éva, szakmai vezető elmondta, hogy a program célja a társadalmi problémákkal foglalkozó intézményekben dolgozók segítése. A napi feladatok ellátásának megkönnyítése érdekében különböző tréningeken, szakmai továbbképzéseken vehetnek részt az érintettek. Többi között konfliktuskezelés, gyászfeldolgozás, mentális egészség karbantartása, a munkavállalás tanítása, az ügyfél-elégedettség mérése is a programban szerepel. Varga István projektvezető úgy véli, a program során közelebb kerülnek egymáshoz a szociális szféra különböző területein dolgozók, tehát olyan változás jelenik meg a város szociális ellátó rendszerében, amely minden bizonnyal érezhető lesz a város lakók körében is, és könnyebbé teszi az ott dolgozók munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.